Søk
Arrangementer
Plattform Om å opprettholde sirkulasjon   Kunsthallen  Kunstnersamtale


Plattform er Bergen Kunsthalls egen forelesningsserie knyttet til vårt utstillingsprogram og øvrige samtidige diskusjoner.


Gratis og åpen for alle!

Med Andrea Francke & Eva Rowson / Wish you’d been here, Anton Kats, Maia Urstad, Emma Wolukau-Wanambwa og Hannah Gillow-Kloster (Skeivt Arkiv / Norway’s national queer archive, Bergen). Arrangementet vil holdes på engelsk.

Hensikten er å utforske, og stille spørsmålstegn ved, de makttstrukturer som sirkulerer og opprettholder historier og fortellinger.

Et spesielt Plattform-arrangement i forbindelse med Bergen Kunsthalls vinterutstilling On Circulation og en avslutning på årets Landmark-program med inviterte kunstnere, Who’s doing the washing up?. I et midlertidig lydstudio, satt opp av kunstnerne Maia Urstad og Anton Kats på Bergen Kunsthall, denne ettermiddagen samler vi kunstnere, forskere og aktivister for å reflektere over hvordan historier og fortellinger sirkuleres, registreres og arkiveres - og hvordan maktstrukturene som opprettholder denne sirkulasjonen eventuelt kan brytes til fordel for andre og nyere stemmer.

Hvordan bestemmer teknologien som er tilgjengelig for oss hvilke stemmer, historier og fortellinger som deles? Hvem er det som får muligheten til å formgi dette og hvem får lov til å bruke det? Hvilke stemmer blir tatt med og hvilke blir utelatt?

Som del av Landmark-programmet i 2018 har Bergen Kunsthall invitert kunstnere - Freja Backman, Jordi Ferreiro, Aliyah Hussain, Anna Bunting-Branch, Maia Urstad, Anton Kats, Andrea Francke, Emma Wolukau-Wanambwa, Hannah Gillow-Kloster (Skeivt Arkiv / Norway’s national queer archive, Bergen), samt vår egen ungdomsgruppe Unge kunstkjennere – til å tenke sammen med oss på mulige organisasjonsmodeller og kommunikasjonsmetoder. Tittelen på denne serien - Who’s doing the washing up? – benyttes for å ta opp spørsmål som ofte ikke nevnes når man prøver å forestille seg en ny fremtid; hvem vil ha en stemme i denne fremtiden, hvilke typer arbeid vil være verdsatt, og hvem vil gjøre jobben for å opprettholde disse fremtidige visjonene.

On Circulation Platform series:

On Circuits and Networks 17. nov 13:00 – 18:00 Gratis
En ettermiddag med diskusjoner og presentasjoner av Staci Bu Shea, Tyler Coburn, Zachavry Formwalt, Sam Lewitt, Ellef Prestsæter, Sean Snyder, Ulla Wiggen

On Maintaining Circulation, 24. nov., 14:00 – 18:00
En undersøkelse av de maktstrukturer som sirkulerer historier og narrativer. Med Andrea Francke / Wish you’d
been here, Anton Kats, Maia Urstad, Emma Wolukau-Wanambwa,
Skeivt Arkiv, Bergen.

On Distribution, 8. des., 19:00, Free
En diskusjon om selvorganiserte distribusjonsnettverk, med kunstnerne Joar Nango og Tanya Busse om prosjektet «The Nomadic Library», og flere.

On Infrastructure - Keller Easterling, Medium Design, 13. jan. 19, 14:00, Free
Den kjente arkitekten ogurbanisten Keller Easterling om
infrastrukturene, de digitale formlene og den urbane
politikken som styrer verden.Til toppen