Søk
Utstillinger
Masterutstillingen i kunst 2019 with eyes closed call me Med: Agnete Ilona Tangrand, Alexandra Jegerstedt, Anthony Morton, Audrey Hurd, Ben Connell, Dimitri Thomas-Komissarov, Éléonore Griveau, Gentian Rhosa Meikleham, Ingrid Skåland Eriksen, Kim Hankyul, Kristen Keegan, Linda Marie Westgaard, Linda Morell, Marianne Løvvik, Sandra Blichert, Sidsel Bonde, Søren Krag, Tanya Varbanova, Timothy Eklund, Tine Adler, Tine Gunvaldsen, Tone Andersen, Victor Guzman, Yu Zhu

Kurator: Eva Rowson

Kunstakademiet, Fakultet for kunst, musikk og design ved Universitetet i Bergen

Åpning
12.4. 20:00 - 22:00 (åpningstaler 20:15)
Etterfest med DJ Sigrid Lerche 22:00 – 02:30
Gratis og åpen for alle!

Arrangement
4.5. 14:00 Gratis
The White Pube: ‘Origin Story’
Arrangementet er på engelsk

Omvisninger
Hver søndag 14:00
Hver søndag 13:00 for barnefamilier med verksted
11.2. 18:00 for medlemmer
5.5. 14:00 Spesialomvisning med kurator Eva Rowson

Besøk utstillingen egen nettside og les mer!

Hvert år er Bergen Kunsthall er vert for avgangsutstillingen til masterstudentene i kunst ved Kunstakademiet – Institutt for samtidskunst ved Fakultet for kunst, musikk og design (UiB).

24 internasjonale kunstnere presenterer et mangfold av ulike praksiser i en utstilling som fyller alle Kunsthallens rom innenfor og utenfor galleriene. ‘With eyes closed, call me’ er organisert tematisk, og utstillingen binder sammen presentasjoner av kunstnernes utforskninger gjennom ulike typer mellommenneskelige og fysiske støttestrukturer, melodrama og sci-fi, kollektive måter å skape intimitet, minner og narrativer, og abstraksjoner av former og materialer.

Disse fokustemaene har dannet seg ut fra gruppediskusjoner mellom kunstnerne. Tittelen er hentet fra et kollaborativt skriveeksperiment hvor man forestilte seg hva utstillingen, som bringer sammen disse forskjellige forbindelsespunktene, vil si. ‘with eyes closed, call me’’ er en invitasjon til å bli med kunstnerne i innspurten av to år med studier før de skal gå inn i det ukjente, og bryte av de «vanlige» stiene og sammen lage nye.

”Fokus på samarbeid er en rød tråd i utstillingen og planleggingen bak den. Vi – Agnete, Alexandra, Anthony, Audrey, Ben, Dimitri, Éléonore, Gentian, Ingrid, Kim, Kristen, Linda, Linda, Marianne, Sandra, Sidsel, Søren, Tanya, Timothy, Tine, Tine, Tone, Victor, Yu og jeg – begynte med en forståelse av at selv om dette er en presentasjon av 24 individuelle kunstnere, så får vi aldri noe til å skje helt på egenhånd, og vi trenger å finne måter for å støtte og veilede hverandre på når vi forhandler om plass, behov, uenigheter, ønsker, tvil – og alt det som ligger imellom.

I tillegg til samarbeid mellom kunstnerne står det Bergen- og Malmö-baserte feministiske designkollektivet JAHJAH Studio (Johanne Karlsrud, Aurora Bergmark og Hanne Gabrielsen) bak den visuelle identiteten laget til utstillingen og katalogen. Lørdag 4. mai skal kunstkritiker-duoen The White Pube fra Storbritannia (Gabrielle de la Puente og Zarina Muhammad) ha et arrangement om deres arbeid for å skape rom for ærlig dialog, og uenighet, i samtidskunstdiskursen. Utstillingen er produsert i tett samarbeid med kunstnerne, som gruppevis har tatt felles ansvar for kommunikasjon, arrangementer, produksjon og katalog, samt gjennom et løpende samarbeid med ansatte ved Kunstakademiet, Fakultet for kunst, musikk og design, Landmark og Bergen Kunsthall. Åpningsarrangementet på kvelden fredag 12. april på Bergen Kunsthall er kuratert, produsert og bevertet av førsteårsstudenter i mastergradsprogrammet i kunst.

‘with eyes closed, call me’ ber deg om å bli med oss! Å stole på de som er rundt deg for å prøve noe annerledes, å vite at vi støtter hverandre ved å ta med oss alle våre individuelle erfaringer og følelser, for deretter se hvorhen vi havner. ”

- Eva Rowson, kurator

Takk til Colonialen, Bergen, for støtte.

Til toppen