Søk
Arrangement
Sightings (US), Kjetil Brandsdal(NO) og Honest John (NO)   Landmark  Klubb


Nymusikk, Utmark og Playdate presenterer:Sightings (US), Kjetil Brandsdal(NO) og Honest John (NO)
80,- kr eller gratis for medlemmer av Bergen Kunsthall og Ny Musikk

SIGHTINGS:
Sightings er en New York-basert trio, som spiller rock på den måten rock burde lyde i 2013. Med deres elektro-industrielle sound kan man trekke paralleller til gamle helter som Throbbing Gristle og tidlig Einstürzende Neubauten. Insisterende trommer, bouncy basslinjer og med et borende, vrengt og intenst gitarspill er Sightings et av få band som virkelig kan kalle seg orginaler. Har du lyst å høre et av de beste rockebandene på kloden idag så er det bare å ta turen.

Besetningen består av Mark Morgan på gitar, Richard Hoffman på bass, og Jon Lockie på trommer. Bandet debuterte i 2000 med en 7" på plateselskapet the Freedom From og har siden det gitt ut en rekke plater gjennom Load Records, Jagjaguwar og Psych-O-Bane Records. Sightings er nå på en månedslang turné gjennom Europa, og med seg har de en ny plate som slippes på Dais Records. 29. april tar de sitt første besøk til Bergen noensinne. Opplev dette bandet som kommer til å bli den beste konserten i Norge i 2013!


KJETIL D. BRANDSDAL:
Av ren kjedsomhet begynte Kjetil D. Brandsdal å lage musikk på kassetter som han plantet i byens platebutikker. Kassettene var uten informasjon, og inneholdt forvrengt radiostøy og kaotiske trommemaskiner. På midten av 90-tallet begynte han å gi ut plater på egenhånd og via små plateselskap, og hans imponerende produktivitet har etter hvert ført til en temmelig uoversiktlig diskografi. Noen av disse platene har blitt store, ettertraktede kultklassikere, som samlere verden over trakter etter.

I 2001 startet han Noxagt som trio med bass, trommer og gitar, et navn som lenge hadde blitt brukt i hans soloprosjekt. De ga ut sin første og to neste plater på Load Records, og med dette ble Noxagt et av de virkelig store navnene på den internasjonale undergrunnsscenen, og er Norges absolutt viktigste rockeband. Sammen med Anders Hana, Morten Olsen og Kjetil Møster spiller også Brandsdal bass i bandet Ultralyd, noe som iløpet av årene har utviklet seg til et slags heavy kammermusikk raveband.

Den levende legenden kommer til Bergen for å spille solokonsert, noe som ikke skjer for ofte i disse dager. Med seg til Landmark har han en stor amp og en bass.


HONEST JOHN:
Honest John kombinerer elementer fra hollandsk frijazz med melodisk inspirasjon fra samtidsmusikken til en hybrid med latinamerikanske rytmer. All musikk er skrevet av Klaus Ellerhusen Holm. Til sammen har de fem musikerne en mengde utgivelser på samvittigheten på velrenommerte selskap som: Sofa, Rune Gramofon, Smalltown supersound, Jazzland, Jazzaway, Creative sources, Hubro. Clean Feed og Mooserobie for å nevne noen. Kvintettens medlemmer er også kjent fra andre sammenhenger som Cortex, Ballrogg, Trondheim Jazzorkester, Sinepuxent, Ola Kvernberg trio og Sheriffs of Nothingness.

Ole-Henrik Moe (fiolin, bratsj)
Kim Johannesen (gitar)
Ola Høyer (bass)
Erik Nylander (trommer)
Klaus Ellerhusen Holm (saksofon, klarinett)

Omtale fra Nasjonal Jazzscene:
Honest John tar pulsen på området hvor frijazz og samtidsmusikk både tar slutt og begynner på samme tid. Med begge musikktradisjoner godt representert i bandet, smeltes det sammen til en finskåret blanding av ferdigharmonisert materiale og løsere strukturer. Her er improvisasjon i seg selv en komposisjonsteknikk, og vi får elementer fra hollandsk frijazz med melodisk inspirasjon fra samtidsmusikken til en hybrid av kantete rytmer og positiv energi. Bandleder og opphavsmann er Klaus Ellerhusen Holm. De fem musikerne i bandet er sammensatt av noen av de ledende yngre utøverne i landet, som allerede har oppharbeidet seg en kompetanse av internasjonal tyngde gjennom band som Zanussi 5, Ballrogg, Trondheim Jazzorkester, Sinepuxent, Ola Kvernberg Trio og Sheriffs of Nothingness.


Til toppen