Søk
Arrangement
UTMARK PRESENTERER:   Landmark  Klubb


DAVID GRUBBS
- MED ANDREA BELFI OG STEFANO PILIA

David Grubbs er aktuell med en av sine beste plater – og det sier ikke så rent lite. Hans ferske soloalbum The Plain Where the Palace Stood (Drag City) bringer tankene til klassisk Gastr del Sol, med en samling ”sanger” og instrumentallåter som utfyller hverandre i et helhetlig album som puster og flyter organisk, i et landskap mellom de mer eksperimentelle komposisjonene Grubbs har utforsket de senere årene (i samarbeid med artister som Mats Gustafsson, Nikos Veliotis, og Loren Connors), og strammere låtstrukturer.

Grubbs er blant sin generasjons mest innflytelsesrike musikere, med en fortid i band som Squirrel Bait, Bastro og Gastr del Sol (med Jim O’ Rourke). Fra rett frem hardcore punk i Squirrel Bait, har Grubbs senere utforsket de fleste områder innen låtskriving og eksperimentell lydutforsking – de senere årene i en lang rekke solide soloalbum. Grubbs er også kjent fra sine mange samarbeid med artister og kunstnere som Stephen Prina, Royal Trux, Will Oldham, Matmos, Susan Howe og Alog.

Bandet på kveldens konsert utgjør kjernen av musikere som bidrar på Grubbs ferske album. The Plain Where the Palace Stood følger på mange matter opp den kritikerroste An Optimist Notes the Dusk fra 2008. Begge platene klarer på mesterlig vis å kombinere rock og akademisk eksperimentalisme i en serie låter som til tross for komplekse strukturer og arrangementer også oppleves som lett identifiserbare og engasjerende sanger.


http://www.dragcity.com/artists/david-grubbs
http://blackfaurest.tumblr.com
http://www.bluechopsticks.org


Til toppen