Søk
Arrangement
Plattform presenterer: The Noing Uv It   Landmark  Klubb


GRAHAM HARMAN, STEVEN CLAYDON, MARTIN CLARK - Plattform streames live her!
I anledningen utstillingen «The Noing Uv It» inviterer Bergen Kunsthall til en samtale mellom Graham Harman, en prominent amerikansk filosof og en av grunnleggerne av den filosofiske retningen «Spekulativ realisme», og utstillingens kuratorer Martin Clark og Steven Claydon.

Live stream fra Plattform:

Ustream

The Noing Uv It trekker veksler på nye og uortodokse idéer innenfor kultur- og naturvitenskapen. Utstillingen stiller spørsmål ved vårt forhold til gjenstanders beskaffenhet, materialitet og “virkelighet”. En rekke av vår tids progressive forskere, som David Bohm, Rupert Sheldrake, Terry Rudolph, Timothy Morton og Graham Harman er viktige referanser i utstillingen. Disse tenkernes arbeid ligger til grunn for hvordan utstillingen behandler ideer omkring materiens virkemåter og egenskaper på subatomært nivå, kvantefysikkens underlige og (u)virkelige tilstedeværelse, persepsjon og den menneskelige bevissthetens evolusjon, kontroversielle teorier omkring fenomenet morfisk resonans og forestillinger om en utvidet bevissthet. I tillegg til arbeider av over 30 internasjonale kunstnere, inkluderer utstillingen også eksempler på nye og gamle teknologier utviklet av blant andre IBM og Den europeiske romfartsorganisasjon.

Graham Harman forsøker i sine arbeider å reversere den lingvistiske vendingen innenfor vestlig filosofi og betegner sine idéer som objekt-orientert ontologi. I 2009 vant han “Excellence in Research and Creative Endeavors Award” av Det amerikanske universitet i Kairo. I 2013 ble Harman rangert av Art Review Magazine som # 81 på en liste over de mest innflytelsesrike figurene i den internasjonale kunstverdenen. Harman har skrevet 11 bøker, blant andre Weird Realism: Lovecraft and Philosophy (2012) og Bells and Whistles: More Speculative Realism (2013). Han er redaktør for bokserien Speculative Realism utgitt av Edinburgh University Press, og medredaktør (sammen med Bruno Latour) av bokserien New Metaphysics utgitt av Open Humanities Press.

Martin Clark er direktør for Bergen Kunsthall, og en av kuratorene for utstillingen «The Noing Uv It».

Steven Claydon er en britisk kunstner som har i tillegg arbeidet med eksperimentell elektronisk musikk i over 20 år. Claydon er medkurator for «The Noing Uv It».


Til toppen