Søk
Arrangement
Perfect Sounds Forever: EARTH (US)   Landmark  KonsertBilletter: 325,-
Forsalg: https://perfectsounds.ticketco.no/
Dørene åpner kl.20
Konsertstart kl.21

Det er omsider duket for at Dylan Carlson tar med seg kritikerroste Earth til en intimkonsert uten like på lille Landmark i juni!

Earth oppsto i Seattle 1990, med vekslende besetninger rundt Dylan Carlson, mannen som seinere skulle bli berømt som han som ga Cobain gønner’n. Ett av hovedprosjektene hans synes å være å kombinere La Monte Youngs harmoniske teorier med Sabbath-aktige riff. Utgivelsen Earth 2: Special Low Frequency Version fra 1993, med bare gitar og bass ble ignorert av de fleste da den kom, men som påvirket hele dronerocken og ble hovedreferansen til både Sleep og Boris. Sunn o))) ville ikke engang eksistert uten denne plata. Earth gikk i penalet i 1997. Men bandet var ikke klin dødt. I 2002 steg Earth opp fra metadonflaskene i ny, renere og mer improvisatorisk tapning, med Adrienne Davies på trommer og etterhvert Bill Herzog på gitar. Earth er ikke like heavy lenger, Dark Americana kaller Dylan Carlson musikken. Den er tydelig influert av country med pedalsteel og i måten å spille gitar på. Men det betyr ikke at Earth ikke lager fengende musikk lengre, deres siste tre album Angels of Darkness, Demons of Light I (2010) og II, som kom året etterpå hentet massiv hyllest fra musikkjournalister verden over.
Deres hittil siste utgivelse Primitive and Deadly (2014) blir sett på som et mesterverk, og har ført Earth inn i varmen hos et større publikum tidligere!
Setter du Mogwai eller Low på kollisjonskurs med noe av det mer speisa fra Calexico har du retninga noenlunde inne.

Til toppen