Søk
Arrangement
Corruption Feeds Strings   Landmark  Klubb


Sergei Tcherepnin, Will Benedict og Grieg Academy String Quartet
CC: 0,-
Dørene åpner kl.19:00
Konsertstart kl. 19:30

Bergen Kunsthall har gleden av å invitere til konsert med Sergei Tcherepnin og Griegakademiets strykekvartett. Konserten presenteres i forlengelse av Will Benedicts utstilling “Corruption Feeds” i Bergen Kunsthall høsten 2014, og markerer også lanseringen av Benedicts nye book med samme tittel.
Konserten markerer urpremieren for ”Blossom to Copper” – Sergei Tcherepnins nye stykke for elektronikk, metal og strykere – skrevet spesielt for konserten i Bergen Kunsthall. I tillegg vil komposisjoner av Stefan Tcherepnin og Sergei Tcherepnin for strykekvartett bli fremført av musikere fra Griegakademiet.

Program
Sergei Thcerepnin: Pythons of Ashen Stone
Stefan Tcherepnin: 1x4=1
Sergei Thcerepnin: Blossom to Copper – urpremiere

Sergei Tcherepnins praksis balanserer mellom performance, komposisjon, og installasjoner, og utforsker lydens materialitet og fysiske og fysiologiske påvirkning på lytteren. Han komponerer flerkanals lydverk, utformet som skulpturer og objekter fungerende som både høyttalere og instrumenter. Verkene hans omfavner både elektroniske og akustiske lyder og eksperimenterer med ulike materialer for overføring og manipulering av soniske vibrasjoner.
Tcherepnins verk har blitt utstilt på blant andre MIT List Visual Arts Center, Whitney Museum of American Art og MoMA. Hans live performancer er blitt presentert på The Kitchen, Guggenheim-museet, og Performa Festival i New York.

Grieg Academy String Quartet
Stefan Bivand - fiolin
Mara Smiukse - fiolin
Ingrid Rugesæter Eriksen - bratsj
Georgiy Imanov - cello

Will Benedict - Corruption Feeds
Bergen Kunsthall har gleden av å lansere boken ”Corruption Feeds” som utgis i forbindelse med Will Benedicts utstilling i Bergen Kunsthall høsten 2014. Boken benytter dokumentasjon fra en rekke av Benedicts seneste utstillinger i en kompleks sammenstilling av ulike typer visuell informasjon, satt sammen av kunstneren selv i tett samarbeid med designer Theo Gennitsakis. I tillegg inneholder boken nye intervjuer av Martin Clark, Nicolas Trembley, Paul Theriault og Alivia Zivich.
“Corruption Feeds” var Will Benedicts største og mest ambisiøse prosjekt til nå. Utstillingen viste hele hans bredde fra kunstner til kurator, og nå senest filmskaper.Utstillingen inkluderte en rekke av Benedicts verk, både egne og samarbeidsprosjekter, samt arbeider fra til sammen 16 andre inviterte kunstnere. I tillegg inneholdt den premieren på videoverket Toilets not Temples (2014), bestilt av Bergen Kunsthall og laget av Benedict i samarbeid med kunstner og journalist David Leonard.


Til toppen