Søk
Arrangement
Spires That in the Sunset Rise (US) Utmark   Landmark  KonsertCC: 80,-
Gratis for våre medlemer.
Dørene åpner kl. 20
Konsertstart kl. 21

Siden 2001 har Spires That in the Sunset Rise utgitt en rekke album med idiosynkratisk, eksperimentell psych-folk et sted mellom Sun City Girls og Moondog.

Bandet oppstod som et samarbeid mellom fem kvinnelige musikere fra Dacatur, Illinois, og består i dag av Kathleen Baird og Taralie Peterson. Etter to album der strykere hadde en fremtredende plass i lydbildet, er STITSR nå ute med et nytt album som tar bandet i en helt ny retning med fløyte og saksofon i fokus. Albumet Beasts in the Garden er et resultat av en toårsperiode hvor Baird og Peterson har utforsket improvisasjonsmusikk i møte med frijazzmiljøene i ulike amerikanske byer som Chicago, Milwaukee og Madison.

Ved hjelp av pedaler og effekter som looper, pitcher, vrir og vender på vokal og blåseinstrumenter, blir resultatet gjenkjennelig som en fortsettelse av STITSRs drømmende lydlandskaper. Denne gangen er imidlertid inspirasjonen fra den mer ekstatisk-spirituelle jazzarven påtakelig, og arven fra ledestjerner som Albert Ayler eller Terry Riley fremstår høyst levende.

Tidligere har Utmark presentert artister som Jack Rose, Glenn Jones, Josephine Foster, Charalambides og MV & EE – artister som alle befinner seg i et musikalsk landskap hvor amerikansk folk, østlig musikk, improvisasjon, samtidsmusikk og avantgarde outsider-musikk møtes.

https://spiresthatinthesunsetrise.bandcamp.com
http://stitsr.com

Til toppen