Søk
Arrangement
SAKA m/MAJA RATKJE & HONEST JOHN Utmark & PlayDate   Landmark  KonsertDørene åpner kl.20:00
Konsertstart kl.21:00
CC: 100,-
Gtatis for Griegakademi-studenter og medlemmer av Bergen Kunsthall. 50% rabatt for andre studenter og medlemmer av nyMusikk.

Utmark og PlayDate inviterer til sesongens siste konsert: SAKA m/MAJA RATKJE og HONEST JOHN.

MAJA RATKJE er kanskje den mest innovative musikerne vi har her til lands. Med bl.a. Nordheims komponistpris og UNESCOs Rostrumpris i sekken har hun med komposisjon, stemme og elektronikk skapt en unik musikalsk posisjon. Hun har samarbeidet med noen av verdens beste improvisatører, og på denne turnéen har hun med seg et av Europas mest interessante og nyskapende band i frijazztrioen SAKA.
SAKA består av Jon Rune Strøm, Dag Erik Knedal Andersen og Kristoffer Alberts. Som band og individuelt har disse gjort improvisasjonskunsten til en lek. Ratkje og SAKA er et stjernelag av lyttende og skapende musikere og møtes med stemme, saksofon, trommer, bass og masse elektronikk. Plate er spilt inn og gis ut i desember 2015.

Maja Ratkje - stemme, live elektronics
Kristoffer Alberts - saksofon
Jon Rune Strøm - bass
Dag Erik Knedal Andersen - trommer


HONEST JOHN kombinerer elementer fra hollandsk frijazz og melodisk inspirasjon fra samtidsmusikken, til en hybrid med stueorgel-rytmikk og film noir-glimt i øyet. Samtidsmusikken møter jazzen, og et islett av folklore synger med. Ideen er langt fra ny, men Honest John klarer å sette egne fortegn i dette spennende mellomrommet. Kvintetten fremstår som yndig kammerorkester og blåsvart improvisasjonskollektiv i én og samme distanse.

Bergmund Skaslien – fiolin
Ola Høyer – bass
Kim Johannessen – gitar
Erik Nylander – trommer
Klaus Ellerhusen Holm – saksofon, klarinett


Til toppen