Søk
Arrangement
Jlin + Yeah You + Lathe of Heaven Borealis & Utmark   Landmark  Konsert, KlubbCC: 150,-/ 100,-
Dørene åpner kl.22:30
Konsertstart kl.23:00

Borealis og Utmark presenterer to kontrasterende, fremovertenkende navn innen elektronisk undergrunnsmusikk: Jlin og Yeah You.

Produsenten Jlin fra Gary, Indiana, i utkanten av Chicago, har skapt en ny retning for sjangeren Footwork, ett av byens varemerker. Footwork er kompromissløs, energisk musikk, og begynte som lydspor til den improviserte Footwork-dansingen, som utbredte seg i voldsom fart på klubber rundt om i byen på 2000-tallet. Jlin har siden den tid absorbert energien i Footwork, og gått bort fra miljøets sample-baserte kultur for å skape et mørkere og mer originalt lydbilde. I 2015 ble albumet hennes Dark Energy hyllet av Quietus for å gi et “inspirerende og forlokkende glimt inn i den elektroniske musikkens fremtid.”

Yeah You er en stemme/elektronikk duo fra Newcastle upon Tyne. De blander metoder fra fri impro med en sensibilitet for pop, ved å spille, ta opp og filme overalt så mye som mulig. Resultatet er noe de kaller for Wild Pop, hvor alt blir laget der og da: låter blir komponert idet de blir spilt, og alle vanskeligheter blir taklet i fremføringsøyeblikket. Begge bandmedlemmene, Elvin Brandhi og MYKL (Gwilly Edmondez), spiller og gir ut musikk også både solo og i samarbeid med andre.

DJs etter konserten - Lathe of Heaven (Paul Purgas og Louis Moreno).

Til toppen