Søk
Arrangement
Omvisning og verksted for barnefamilier: Moyra Davey- "Hemlock Forest"   Sal I - IV  Omvisning


Inngang: 50,-/ 25,- student/ gratis- barn/ medlemmer/ kunststudenter/ medlemmer i NBK

Omviser: Mia Øquist

Bli med inn i Moyra Daveys filmverden, vi skal se på film, snakke om fotografier og andre kunstverk og avslutte med verksted knyttet til utstillingen.
Kunstneren Moyra Davey er fra Canada. Hun skriver tekster, hun fotograferer og hun lager filmer. I utstillingen hos oss viser hun flere fotografier, men også to filmer hun har laget, der den ene er laget spesielt for vår utstilling. Davey bruker seg selv og sin familie mye når hun lager filmer, og sammenligner ofte sin familie med andres, som kjente forfattere eller kunstnere. For eksempel i filmen Les Goddesses bruker hun fotografier av seg selv og sine 4 søstre, og lager en fortelling hvor hun trekker inn Mary Wollstonecraft, mor til forfatteren Mary Shelley (Frankenstein), og hennes to døtre. Mary Wollstonecraft gav ut boken Brev skrevet i Sverige, Norge og Danmark i 1796, som er først og fremst en reiseskildring, men også en beskrivelse av hennes leting etter lykke. Denne boken har Davey brukt i sin film, pluss flere gamle fotografier av Wollstonecraft og hennes familie.

Filmen Hemlock Forest er på mange måter en fortsettelse av Les Goddesses, men i denne filmen er Davey inspirert av den belgiske filmskaperen Chantal Akerman.
Til toppen