Søk
Arrangementer
2030-bevegelsen Hvordan kontre populisme og redde klima?   Landmark  Foredrag, Publikasjon


Et par uker etter Donald Trumps innsettelse møtes en gruppe unge europeere på en hytte utenfor Oslo. De er bekymret for fremtiden. Vil populismen bli slått tilbake? Handler verden i tide for å nå togradersmålet? Klarer våre europeiske demokratier å håndtere strømmen av flyktninger og skape nye arbeidsplasser når teknologien endrer arbeidsmarkedet for godt?


Kort tid etter stifter de 2030-bevegelsen. Bevegelsen bruker ny teknologi til å påvirke politikerne og tvinge frem nødvendige reformer.

I denne debattboken ser Terje Osmundsen fremtiden i lys av sine erfaringer fra tre tiår med avmonopolisering, omstilling og globalisering. Boken er både et fremtidsscenario og et tilbakeblikk på vår nære historie.

På Landmark i Bergen presenterer Terje Osmundsen sitt framtidsscenario. Deretter blir den en samtale mellom Osmundsen, Ole Berrefjord, Jana M. Hoff og Anders Waage Nielsen.

Om deltagerne:
Terje Osmundsen er statsviter og tidligere leder av Norges Gymnasiastsamband og Unge Høyre. Fra 1981 til 1985 var han politisk rådgiver for statsminister Kåre Willoch, og deretter ledet han BI-prosjektet «Scenarier 2000». Han er idag konserndirektør i Scatec Solar ASA. Osmundsen har skrevet bøkene "Gjøkungen: Skal Statoil styre Norge?" (1981), "Europa: Vår felles utfordring" (1986) og "Ny Tid:Norge, Industrinasjon som forsvant" (1991)

Ole Berrefjord er siviløkonom fra Norges Handelshøgskole, og arbeider som strategirådgiver. Han var en av forfatterne bak Maktutredningen (1972 -1981) og var statssekretær for statsminister Gro Harlem Brundtland 1990 til 1994.

Jana M Hoff er en norsk overlege og politiker (H). I oktober 2014 ble hun utnevnt til byråd for barnehage og skole i Bergen kommune. Hoff er medlem av Høyres programkomite for perioden 2017 til 2021.

Anders Waage Nielsen er tidligere journalist og mediegründer. Han er kreativ leder i Netlife Research Bergen AS, og arrangør av Stormkastkonferansen.

Til toppen