Søk
Arrangementer
Dag-Are Haugan, Jean-Philippe Gross, Hegre/Sandtorv Utmark:   Landmark  Konsert


Utmark har gleden av å presentere en kveld med tre konserter: Dag-Are Haugan, Jean-Philippe Gross og duoen Hegre/Sandtorv.

Billetter: 100,-

Gratis for medlemmer i Bergen Kunsthall og studenter ved KMD UiB.
50,- for medlemmer i nyMusikk og Borealis Listening Club.

DAG-ARE HAUGAN
Dag-Are Haugan er norsk musiker født i Tromsø og utdannet på Kunstakademiet i Malmö og Bergen. Han har gitt ut ca 20 plater, inkl singler og Eper; de fleste med duoen Alog. Haugan er tilknyttet plateselskapet Rune Grammofon, og driver plateselskapet Mint, som står bak 2 utgivelser av andres og egne verk. Han har turnert i Europa, Russland, USA og Japan, lagd musikk og lyddesign til film og videoproduksjoner, og innehar en Spellemannspris.

JEAN-PHILIPPE GROSS
Komponisten og musikeren Jean-Philippe Gross, opprinnelig trommeslager, har siden 2001 arbeidet innenfor elektronisk, eksperimentell og improvisert musikk. Blant hans siste arbeider finner man musikk laget for teater og dans (Loretta Strong, Comment Dire, We killed a cheerleader, Derailment) og nykomponert musikk for ensemblet Dedalus og prosjektet Phonoscopie. I 2001-2009 var Gross kurator for musikkprogrammet Fragment (Metz, France) og siden 2013 har han vært medlem av kunstnergruppen la distillerie.

JOHN HEGRE/NATALIE SANDTORV
Duoen Hegre/Sandtorv jobber med et elektroakustisk uttrykk, i et suggererende og energisk lydmiljø. Duoen møttes i Bergen for åtte år siden, da de startet trioen Polygon Junx med Thore Warland. Natalie Sandtorv bruker ord, og abstrakte lyder i sine vokalimprovisasjoner. Hun kombinerer stemmen med elektronikk og skaper et univers av droner og abrupte elementer. John Hegre har lang fartstid med støy- og impromusikk, og er blant annet kjent fra Jazzkammer, Kaptein Kaliber og Bergen Impro Storband, for å nevne noen.

Utmark er Bergen Kunsthalls konsertserie med et dedikert fokus på ny eksperimentell musikk: fra rock til klassisk samtidsmusikk, fra elektronisk til akustisk, og fra etablert til alternativt.

Til toppen