Søk
Arrangement
Silver Apples (US) + Misty Coast Utmark   Landmark  Konsert


Utmark og Perfect Sounds Forever har gleden av å presentere en konsert med Silver Apples og Misty Coast på Landmark.

Dørene åpner kl. 21:00.
Konsertstart kl. 21:30.
DJs - Utmark Lydsystem.
CC: 175,-.
Gratis for medlemer av Bergen Kunsthall og studenter ved KMD i UiB.
85,- for medlemer i Ny Musikk og Borealis Listening Club!

SILVER APPLES (US)
Silver Apples er en av popmusikkens store gåter. Helt uten noen åpenbare forgjengere skapte denne duoen, bestående av Simeon Coxe og Danny Taylor, et futuristisk sound ved hjelp av droner, pulserende rytmer og elektronisk genererte melodier, mange år før estetikken fikk et mer naturlig uttrykk i popmusikken, med band så vidt forskjellige som Suicide eller Kraftwerk. Det selvtitulerte debutalbumet fra 1968 låter fremdeles utrolig friskt, og ligner i grunn ikke på noe annet enn Silver Apples. Etter et par album forsvant duoen fullstendig fra offentligheten, før de dukket opp igjen på midten av 1990-tallet. De seneste årene har Simeon Coxe alene fortsatt å lage musikk under Silver Apples-navnet, etter at Taylor døde i 2005. I 2016 kom det første albumet med nytt materiale fra Silver Apples på over 20 år, til strålende mottakelse.

MISTY COAST
På den tåkete kysten av Bergen lager Misty Coast sin minimalistiske, friksjonsfulle og drømmende psych­pop. Inspirert av det vidtfavnende vestlandsklimaet er det i kontrastene duoen henter soundet sitt. Der det enkle møter det bisarre. Der det grimme blir det vakre.
Misty Coast er sideprosjektet til Linn Frøkedal og Richard Myklebust i The Megaphonic Thrift. Her utfordrer de less­is­more­prinsippet og leter etter noe interessant i det opplagte. Dette er popmusikk på syre, med én fot på pedalbrettet og den andre trygt på bakken. Resultatet er en underlig og gripende virkelighetsflukt.

«Misty Coast’s hazy debut “Funny World” brings California to the west coast of Norway. A promising start!» - The Line Of Best Fit

Til toppen