Søk
Arrangementer
Terre Thaemlitz & Laurence Rassel Samtale og live radioprogram: Hospitality, Secrecy and Other Useless Movements   Landmark  Performance


Tirsdag 16. oktober
20.00
gratis
arrangementet foregår på engelsk

Live kringkasting fra Bergen Kunsthall, via radiOrakel 99,3MHz i Oslo og radiorakel.no.

Etter ønske fra kunstnerne vil det ikke være mulig med video- eller lyd-dokumentasjon fra arrangementet. Les intervjuet med Terre Thaemlitz, Laurence Rassel og Landmark Curator Eva Rowson

Bergen Kunsthall ønsker den legendariske multimedieprodusenten, forfatteren og DJ’en, Terre Thaemlitz (Tokyo, Japan), velkommen til å gjøre en rekke forestillinger som utforsker betydningen av gjestfrihet, stillhet og hemmelighold som verktøy for sosial organisering.

Den første kvelden vil Thaemlitz presentere et nytt radioprogram, "Hospitality, Secrecy and Other Useless Movements" / «Gjestfrihet, Hemmelighold og Andre Ubrukelige Bevegelser» som sendes live fra Bergen Kunsthall. Dette gjør hun med sin samarbeidspartner gjennom mange år, Laurence Rassel, en kurator og forsker hvis arbeid har sentrert rundt feministisk organisatorisk praksis og åpen kilde-teknologi.

"Hospitality, Secrecy and Other Useless Movements" / «Gjestfrihet, Hemmelighold og Andre Ubrukelige Bevegelser»
Laurence Rassel brukte en gang begrepet "ubrukelige bevegelser" for å beskrive hvordan feministiske praksiser har blitt skjøvet ut av vanlige forestillinger om hva som er produktivt og verdifullt. Men måter å jobbe på som blir avvist som "ubrukelige" av store kulturindustrier kan forvandles til en ekstremt nyttig "ubrukelighet". Både Rassel og Terre Thaemlitz har gjort karriere av å utforske disse mulighetene og metodene for overlevelse.

Gjennom en samtale som presenteres som et live radioshow, både på Bergen Kunsthall, vil Rassel og Thaemlitz utforske spenningene og motsetningene som oppstår som følge av det samtidige behovet for omsorg, gjestfrihet og ikke-intervensjon i dagens allestedsværende tema for inkludering. Når det konstante kravet om å være inkluderende forstås som et produkt av en dominerende ideologi, der masseutelukkelser og urettferdigheter fortsatt finner sted; hva kan da gjestfrihet bety som en organisasjonsmodell?

Og, gjennom en retorikk om å tale høyt og ved begivenheter som PrideTM, fortsetter den store kulturen å ignorere volden mot dem som føler seg som en minoritetsgruppe - til de gjør seg synlige og hørbare innenfor den vanlige strømmen: kan historiens mange eksempler på skap og hemmelighold skape nye forsøk på organisering og slik unngå et nytt kollektivt fangenskap?


Terre Thaemlitz (Tokyo, Japan) er en prisbelønnet multimedieprodusent, forfatter, foredragsholder, lydmikser, lærer, DJ og eier av plateselskapet Comatonse Recordings. Hennes arbeid kombinerer et kritisk blikk på identitetspolitikk; kjønn, seksualitet, klasse, lingvistikk, etnisitet og rase, hvorav hun holder på med en pågående analyse av sosio-økonomien i kommersiell medieproduksjon. Hun har sluppet over 15 soloalbum, samt en rekke 12-tommers singler og videoverk. Hennes tekster om musikk og kultur har blitt publisert internasjonalt gjennom en rekke bøker, akademiske tidsskrifter og magasiner. Thaemlitz har deltatt i paneldiskusjoner i hele Europa og Japan og forelest om ikke-essensialistisk trans-kjønnethet og queerness. Fra januar 2001 har hun bodd i Japan.

Laurence Rassel (Brussel, Belgia) er kurator, lærer og organisator, og for tiden lokalisert i Brussel. Fra 2008 til 2015 var hun direktør for Fundació Antoni Tàpies, Barcelona, en institusjon opprettet i 1984 av kunstneren Antoni Tàpies for å fremme studiet og kunnskapen om moderne og kontemporær kunst. Fra 1997 til 2008 var Rassel medlem av Constant, en ideell forening og et tverrfaglig kunstlaboratorium, og aktiv i Brussel innen kunst, media og teknologi. For tiden er hun direktør for erg (école de recherche graphique - école supérieure des arts) i Brussel.

Dette blir den fjerde gangen Rassel og Thaemlitz samarbeider på en radiosending. Den første var "Laurence Rassel Show" (2007), et elektro-akustisk radiodrama bestilt av en tysk nasjonal kringkaster, om temaene feministisk anonymitet og trans-kjønnede forfatterskap. Programmet ble kansellert før kringkasting, men utgitt som et album av Constant VZW, Public Record og Comatonse Recordings. Andre programmer ble produsert for Fundació Antoni Tàpies, Barcelona (2014) og Arika's Episode 7: We Can’t Live Without Our LIves, Glasgow (2015).

-----
Del av en rekke av høstens bestillingsverk tar for seg feministiske organisasjonspraksiser og kommunikasjonsmetoder - samt de strukturer som underbygger disse: 'Who's doing the washing up?'

Supported by Re-Imagine Europe, co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union.


Til toppen