Søk
Arrangementer
Plattform: Leonard Rickhard   Landmark  Klubb


Leonard Rickhard i samtale med Jon Ove Steihaug.
I anledning Leonard Rickhards Festspillutstilling inviterer Bergen Kunsthall til Artist Talk lørdag 23. mai kl. 12:00. Samtalen vil denne gang foregå i utstillingen i Bergen Kunsthalls saler.

Leonard Rickhard (f. 1945) er en av Norges mest respekterte kunstnere og representerer en helt særegen og tydelig stemme i norsk samtidskunst. Han bor og arbeider i Arendal. Tidligere separatutstillinger inkluderer blant andre Haugar Vestfold Kunstmuseum (2008), Sørlandets Kunstmuseum (2005), Nasjonalgalleriet (2004), Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst (2001) og Lillehammer Kunstmuseum (1996). Bergen Kunsthall er svært glad for å kunne presentere en av Norges fremste malere som Festspillutstiller for 2009.

Jon Ove Steihaug er kunsthistoriker. Han har arbeidet som kritiker, skribent og kurator i forskjellige sammenhenger, blant annet var han kurator for den nordiske paviljongen på biennalen i Venezia i 1997, og for Fellessentralen på Kunstnernes Hus i 1998. Jon Ove Steihaug har skrevet kunstkritikk for SIKSI og NRK Radio, og har utgitt boken Abject/Informe/Trauma – discourses on the Body in American Art of the Nineties, ForArt, Oslo, 1995.

Plattform Landmark er Bergen Kunsthalls egen foredragsserie.
Neste arrangement er torsdag 27. august: Tingestetikk Jørgen Lund og Dieter Roelstraete.

Til toppen