Søk
Arrangementer
Flaggfabrikken Presenterer One-Night Stands   Landmark  Klubb


Høsten 2009 fortsetter i regi av Hilde Jørgensen og Maya Økland. One-Night Stands er en rekke enkeltstående eventer i Bergen hvor kunstnere, musikere og forskere er invitert til å prøve ut verker, ideer og selvransakende analyser.
PROGRAM

3. September: Tori Wrånes og ROLLO

Tori Wrånes (f.1978) er en ung og lovende norsk kunstner som allerede har gjort seg bemerket internasjonalt. På Landmark vil Wrånes framføre et nytt performanceverk laget spesielt for Flaggfabrikken Presenterer. Med seg har hun bandet ROLLO som for kvelden består av Jan Erik Mikalsen og Simona Barbera. Sted: Landmark, Bergen Kunsthall kl 21:00


3. Oktober: Flaggfabrikken + Ira Ira = PartArtPartFestival

I samarbeid med konsertarrangøren Line Ira har vi invitert kunstnere og musikere som arbeider i krysningen mellom performance/video/musikk til en kunst og konsert mish mash på Studio USF. Det blir opptredener av Planningtorock (UK/BERLIN), Monica Winther (NO), FM Belfast (IS), Nils Bech (NO), Heidi Mortenson (DK), Pitchtuner (DE) og UPOP-djs (NO). Sted: Studio USF Verftet kl 21:00 CoverCharge:TBA


10.-11. Desember: Flaggfabrikken + BKFH=Why Are Artists Poor?

Seminar med Hans Abbing, REKO, Dag Solhjell, Catherine Hug&Isabel Reiß m.fl.

Forelsning av økonomen og kunstneren Hans Abbing fra Nederland. Abbing har skrevet boken ”Why are artists poor?” hvor han analyserer og forklarer det han refererer til som kunstmarkedets eksepsjonelle økonomi.

Den svenske kunstnerdrevne organisasjonen REKO vil presentere en helt fersk feltanalyse over svenske kunstinstutisjoner og produksjonsforhold. Som en plattform for offentlig debatt og sammenligning styrker REKO kunstnernes posisjon ved utformingen av blant annet utstillingsavtaler.

Dag Solhjell ser nærmere på den norske kunstnerøkonomien med utgangspunkt i den nylig publiserte rapporten ”En spesialstudie på grunnlag av Telemarksforskings rapport 241 ”Kunstnernes aktivitet, arbeids- og inntektsforhold, 2006” ved Dag Solhjell og Jon Øien.

Kuratorene Catherine Hug og Isabel Reiß med base i Wien og Zürich vil vise utvalgte arbeider fra videokunstprogrammet ”Work” som våren 2009 ble gitt ut på det Sveitsiske DVD-magasinet for samtidskunst COMPILER.

Sted: 10. desember: Studentsenteret i Bergen, i auditoriet ”Egget” kl 11:00-17:00

11. desember: TBA


Flaggfabrikken Presenterer One-Night Stands er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen Kommune.

Til toppen