Søk
Arrangementer
Utmark: Bergen Støyfest   —  Landmark  Klubb


I samarbeid med Lasse Marhaug presenterer Utmark en todagers minifestival bestående utelukkende av kompromissløs støy. Se også live stream fra konsertene her.

Live stream fra Landmark under Bergen Støyfest!

Fredag 9. oktober
Consumer Electronics (UK)
Skull Defekts (SE)
Maranata (NO)

Lørdag 10. oktober
Merzbow (JP)
Skullflower (UK)
John Wiese (US)

Billetter: 120 (én dag) / 200 (begge dager)
Dørene åpner kl. 21.00

Consumer Electronics er et eksperimentelt støyprosjekt ledet av Philip Best, tidligere vokalist i Whitehouse. Consumer Electonics har Best holdt gående siden 1982, og er i 2009 aktuell med det ferske albumet Crowd Pleaser. Konserten blir den eneste i Europa i år. Med seg på scenen har Philip Best for anledningen Lasse Marhaug på elektronikk.

The Skull Defekts fra Sverige er alltid en maktdemonstrasjon i konsertsammenheng, og bandet har opparbeidet seg et rykte som et av Nordens mest spennende liveband. Bandet består av Joachim Nordwall (iDEAL label boss, Oceans of Silver & Blood, Alvars Orkester etc), Henrik Rylander (ex-Union Carbide Productions), Jean-Louis Huhta (ex-Cortex, Lucky People Center, Anticimex etc), og Daniel Fagerström (Optic Nest, ex-The Members of Tinnitus). I Bergen vil vi oppleve bandet som en basstung trio bestående av Nordwall, Huhta og Fagerström.

Maranata fra Oslo beskriver seg selv som en “dionysisk noise-improv duo”. Bandet består av Dag Stiberg på sax/ stemme/ elektronikk og Jon Wesseltoft på Baritongitar/ elektronikk. Siden 2005 har de utøvd sine soniske riter for å tyne smertegrensene for volum- og feedbacktilbedelse. Med seg til Bergen har de Kjetil Manheim (ex Mayhem) på perkusjon.

Merzbow ble startet av Masima Akita i 1979, og har siden tidlig på åttitallet stått bak over 200 utgivelser. Merzbow er blant artistene som har definert den rendyrkede støysjangerens estetikk slik vi kjenner den i dag, med ekstreme lydnivåer og med en dedikert utforsking over tid av det estetiske potensialet som ligger i en malstrøm av overveldende støy. Skullflower er blant støysjangerens tidlige pionerer. Bandet har hatt stor innflytelse på senere metalband og støyartister.

Skullflowers kjerne er Matthew Bower, grunnlegger og ofte eneste medlem i flere av Storbritannias mest særegne noiseband. Foruten Skullflower er Bower kjent fra blant annet Sunroof!, Hototogisu, og droneprosjektet Total.

John Wiese er kunstner og komponist fra Los Angeles, California. Han har en lang rekke utgivelser bak seg, blant annet med sine faste prosjekter LHD og Sissy Spacek, i tillegg til utgivelser under eget navn og en lang rekke samarbeidsprosjekter med blant andre Sunn O))), Wolf Eyes, Merzbow, Evan Parker, Smegma, Kevin Drumm, Cattle Decapitation, og C. Spencer Yeh (Burning Star Core).

Mye har skjedd på støyscenen i Norge de siste ti årene. Fra å være et obskurt undergrunnsfenomen har støymusikken blitt et respektert og naturlig innslag på enhver musikkfestival, fra Ultima til Øya, eller fra Borealis til Festspillene. En rendyrket støyfestival har likevel ikke etablert seg i Norge. Med Bergen Støyfest gjør Utmark et forsøk på nettopp det, gjennom et dypdykk i støysjangerens ulike fasetter, og med en samling artister som spenner fra de mest etablerte pionerene til noen av de mest interessante nykommerne.

--

Festivalprogrammet er utarbeidet av Utmark i samarbeid med Lasse Marhaug

Produsert i samarbeid med Ny Musikk Bergen.

Støttet av Bergen Kommune og Norsk Kulturråd

Utmark er Bergen Kunsthalls egen konsertserie på Landmark

Til toppen