Søk
Arrangementer
Playdate   Landmark  Klubb


Playdate er en ny konsertserie på Landmark for all musikk som involverer improvisasjon. Avspark er fredag 23. oktober, og vi får møte to spennende trioer - ett akustisk sett med norske Trabant og ett elektro-akustisk sett med Vanilla Riot med medlemmer fra Norge, Slovenia og Nederland.
Trabant

Trabant er en ung og hardtslående saksofontrio med bakgrunn fra jazzlinjene ved henholdsvis musikkhøyskolen i Oslo og Griegakademiet i Bergen. Bandet har utviklet et særegent og originalt lydbilde med et bredt spekter av referanser og inspirasjonskilder - noen presis sjangerbeskrivelse er vanskelig, men country-infusert rockejazz er i nærheten av sannheten.

Sentralt for Trabant står energien som oppstår i møtet mellom improvisatører, spenningen i skjæringsfeltet mellom det improviserte og det komponerte, og gleden ved å finne nye klanger, retninger og groover.

Trabant har eksistert siden 2004 og feirer uhøytidelig sitt femårsjubileum i 2009. De har turnert flere ganger i Norge og Europa og gjestet alle de store norske jazzfestivalene. Alle tre medlemmer er særs aktive i de norske og europeiske jazzmiljøene og har mange jern i ilden. Du finner dem ellers i band som for eksempel Aphropdisiac, Around a Hill Quartet, Diplodokus, Johannesen:Furu:Sandbakken og Vojtech Prochazka trio.

Web: www.myspace.com/trabantVanilla Riot

Vanilla Riot er et relativt ukjent band på norsk jord, men er nå i gang med å etablere seg utenfor Nederland, hvor bandet oppstod. Dette er et internasjonalt band i et utradisjonelt format, hvor samtidsmusikk og jazz flørter med mørk støymetal: Bostjan Simon (Slovenia) på klarinett/live-elektronikk, Onno Govaert (Nederland) på trommer og elektronikk, og Stephan Meidell (Norge) på baritongitar og elektronikk.

Vanilla Riot startet opp i Amsterdam i november 2007, og har spilt en rekke konserter siden det, i Nederland, Slovenia og Norge. Bandet er kjent for sin klang- og rytme-orienterte musikk, som kan bevege seg fra improvisasjon i partikkelformat til elektronisk fyrverkeri.

Bandet er inspirert av samtidsmusikk, jazz, electronica og eksperimentell metal, bl.a. John Cage, Meshuggah, Steve Reich, Autechre, Ligeti, Messiaen og Steve Coleman.

Vanilla Riot kommer til denne konserten med cd-en "Stitch" gitt ut på AIMSoundCity ( www.aimsoundcity.com ) i turnékofferten. Offisiell release i butikkene er 19. oktober.

Web: www.myspace.com/vanillariot og www.vanillariot.com

Konserten er støttet av Bergen Kommune

CC: 60,-

Vel møtt!

Til toppen