Søk
Arrangementer
Plattform: Rosalind Nashashibi   Landmark  Klubb


Like før åpningen av Rosalind Nashashibis store separatutstilling i Bergen Kunsthall inviterer vi til en samtale mellom Nashashibi, Mark Sladen og Solveig Øvstebø. Live stream fra arrangementet her!
Plattform er Bergen Kunsthalls serie med presentasjoner, foredrag og debatter med kunstnere, kuratorer og teoretikere fra samtidskunstscenen.


Live stream fra kl 18:30

Utstillingen er den hittil største presentasjonen av Nashashibis kunstnerskap og vil romme hennes viktigste filmer fra de seneste årene, samt fotografiske arbeider og den nye filmen Jack Straw’s Castle (2009), produsert spesielt for utstillingene i Bergen Kunsthall og ICA, London.

Til utstillingen er det også produsert en ny katalog med tekster av Martin Herbert og Dieter Roelstraete. I katalogen finnes også et intervju med kunstneren av Mark Sladen og Solveig Øvstebø som leder institusjonene ICA og Bergen Kunsthall. Utstillingen er en samproduksjon mellom disse to institusjonene.

Kveldens Plattform vil bli en videreføring av denne samtalen som kan leses i katalogen, samt en unik mulighet til å møte kunstneren og bli kjent med hennes kunstneriske prosjekt like før utstillingen åpner.

Rosalind Nashashibi (1973) er født i Croydon, London. Hun har tidligere hatt separatutstillinger ved Presentation House, Vancouver (2008), Chisenhale Gallery, London (2007), Tate Britain, London (2004) og Fruitmarket Gallery, Edinburgh (2003). Hun har deltatt på en rekke betydelige gruppeutstillinger som blant andre Manifesta 7, Trento (2008), Scotland & Venice, Veneziabiennalen (2007), og Berlinbiennalen (i samarbeid med Lucy Skaer) (2008).

Les anmeldelser av utstillingen fra visningen i London her:
The Observer
Time Out

Plattform er Bergen Kunsthalls foredragsserie på Landmark

Kommende arrangementer:
1. desember: Art of Conversation, Monika Szewczyk
8. desember: Archive Trouble: Queer Art and Theory Mathias, Danbolt og Jane Rowley
Plattform er støttet av Fritt Ord og Norsk Kulturråd

Gratis inngang!

Til toppen