Søk
Arrangementer
Direktør fra Bergen Kunsthall til Camden Arts Centre Prestisjetung jobb til direktøren ved Bergen Kunsthall. Dette er andre gang Kunsthallens leder blir hentet til en internasjonal toppstilling.


Direktør Martin Clark ved Bergen Kunsthall har fått jobb som direktør ved Camden Arts Centre (CAC) i London.

- Dette er en stor anerkjennelse til Bergen Kunsthall, som nok en gang gir en ledende internasjonal kunstinstitusjon en ny direktør, sier styreleder Petter Snare.

Forrige direktør ved Bergen Kunsthall, Solveig Øvstebø, ble i 2013 hentet til å lede The Renaissance Society i Chicago. Martin Clark kom til stillingen ved Bergen Kunsthall etter seks år som kunstnerisk leder ved Tate St. Ives i Cornwall, ett av Tates fire nasjonale gallerier. Clark har ledet Bergen Kunsthall i fire år.

- Vi er selvsagt lei oss for at Martin slutter og vi vil takke han for innsatsen. Jeg ønsker han alt godt for arbeidet ved Camden Arts Centre, sier Snare.

Camden Arts Centre er en av verdens ledende samtidskunstinstitusjoner. Jenni Lomax har ledet CAC i mer enn 27 år før Martin Clark tar over. Bergen Kunsthall har samarbeidet med institusjonen tidligere, og gjør det igjen dette året.

- Det er ingen annen jobb i verden som kunne fristet meg til å forlate Bergen, men Camden Arts Centre er en institusjon jeg alltid har drømt om å jobbe for. Når denne sjeldne muligheten kom kunne jeg ikke si nei, sier Martin Clark.

Styret i Bergen Kunsthall starter arbeidet med å søke etter en ny direktør i slutten av mai og håper å ha en ny leder på plass i løpet av høsten.

- Vi forventer stor nasjonal og internasjonal interesse for stillingen og vi vil se etter den beste kandidaten, sier Petter Snare.

Martin Clark tiltrer stillingen i Camden i september. Virksomheten og programmet til Bergen Kunsthall vil fortsette som planlagt fram til ny direktør er på plass.

Fakta om Bergen Kunsthall:
- Et av Nordens ledende visningssteder for samtidskunst, med mål om å være en markant aktør i formidling og produksjon av nasjonal og internasjonal samtidskunst.
- Kunsthallen er delt inn i tre avdelinger: Kunsthall, NO5 og Landmark.
- Offentlig støttet av Kulturdepartementet, Bergen kommune og Hordaland Fylkeskommune. I tillegg kommer en rekke samarbeidspartnere i næringslivet.
- Kunsthallen var tidligere kjent som Bergen Kunstforening, og er en av Norges eldste kunstinstitusjoner, stiftet i 1838 av J. C. Dahl.


Til toppen