Søk
Arrangement
Playdate   Landmark  Klubb


NOXAGT // STAER // CHILD ABUSE (US)
Billetter: 100,- / 80,-

Playdate arrangerer sin første trippelkonsert, med Stavanger-noiserock-metalbandet STAER som verter. De er i disse dager ute på en potensielt helseskadelig lang turné rundt om europa med det fuzzspyttende atonale punkmetal-bandet Child Abuse fra Statene – og når Noxagt topper kvelden, vet du at du kommer til å få nok herlig høyeksplosiv støyrock for pengene.

Det instrumentale avant-rockebandet Noxagt ble grunnlagt av bassist Kjetil D. Brandsdal i Stavanger i 1999. Til å begynne med var bandet et enmannsprosjekt hvor Brandsdal enten spilte alene eller med diverse gjestemusikere. I 2001 ble Noxagt en fast trio med Lars Christian Kyvik på trommer og Nils Erga på bratsj. Med albumet Tuning It Down Since (2001) fikk de et internasjonalt gjennombrudd og turnerte Europa og USA kontinuerlig. I 2005 sluttet Erge og ble erstattet av Anders Hana på gitar. Hana sluttet i 2008 og ble erstattet av støymusikeren John Hegre. Uansett hvem som trakterer strengene har Noxagt et helt unikt lydbilde som har skaffet dem mange fans gjennom årene. Konserten i Bergen blir den første med John Hegre!

Staer har tidligere gitt ut en splittvinyl med Kjetil Møster og slipper i disse dager sitt debutalbum. I tillegg arbeides det med en utgivelse sammen med Noxagt. Staer er gitar- og trommebasert støyrock i øverste divisjon.

Om amerikanske Child Abuse har The Village Voice skrevet: “New York’s Child Abuse is a gloriously confrontational band, mixing the incoherent glugs of death metal, the dissonant meander of 12-tone composition, the atonal squonk of free-jazz, blasts of ucky noise, and a wet gob of old-fashioned punk rock.”

PlayDate omfavner all musikk som tar i bruk improvisasjon i en eller annen form – alt fra minimalistisk improvisasjon til støyrock. Som oftest inviteres to band med ulike konseptuelle utgangspunkt, i et håp om å samle ulikt publikum for å oppleve nye typer musikk og uttrykk. PlayDate har som mål å skape en samlende scene for all forekomst av improvisasjon, hvor sjanger og hype er irrelevant, og musikk og skaperevne står i sentrum!

Til toppen