Søk
Arrangement
Ira Ira presenterer: Iceage   Landmark  Klubb


ICEAGE (DK) + support: Lower (DK) + Dark TImes
Billetter: 130,- (forsalg Apollon)

Iceage ble dannet når gutta gikk på barneskolen i København og bare var 12 år, og de ble raskt endel av byens harde musikkscene. Nå er alle mellom 18 og 19 og har laga et album overfylt med ungdommelig energi, et 12 spors race, presset inn på 24 minutter, innspilt på 4 dager. Langt nok til å treffe deg som en bulldoser i magan og kort nok til å få deg til å tenke “Hva skjedde nå?!?”. Det er umiddelbart, cathy og smart. Alt en debut burde være. Bandet har spilt rundt om i alle kroker av Amerika og fått alt fra The New Yorker til VICE magazine til å være over seg av entusiasme. Live er de veldig fysiske og på grensen til det aggressive, men det er alltid gøy. Du kommer til å bli dytta rundt. Lev med det!


Trioen Dark Times starta opp i Oslo i 2010 av en gjeng uten tidligere erfaring fra band og med minimale musikalske kunnskaper. Det gikk imidlertid raskt fremover og bandet spilte inn en demo den påfølgende høsten, som senere ble gitt ut på kassett av DIY-selskapene Ormeyngel og Sacred Tapes (us). En av låtene kom med på Fysisk Formats Bransjevelter #6. Med sin støyete og originale punk har Dark Times blitt godt mottatt i musikk-undergrunnen og spilt konserter både i Oslo og Bergen. Bandet er også medlem av the Black Hole Crew, sammen med bl.a. Okkultokrati, Haust og Drugged SS. Høsten 2011 gir de ut en 7-tommer på Sheep Chase Records og planene om en fullengder i 2012 er allerede i gang.

ira ira er enkvinnesprosjektet til Line Ira, tidligere kjent fra indieklubbkonseptet indiegranskauen. Siden høsten 2008 har ira ira etablert seg som en av de viktigste uavhengige arrangørene i Bergen.

I februar 2010 mottok Line Ira selveste hedersprisen under Bergenprisen 2009, for sin uvurderlige innsats for Bergens konsertliv. Hun har siden starten fått band og artister til byen som uten initiativ fra aktører som ira ira ikke ville vært mulig å oppleve i Bergen. Noen av bandene og artistene som har spilt under ira ira-fanen de siste tre årene inkluderer: Owen Pallett, Health, The Dodos, The Antlers, No Age, Motorpsycho, Caribou, Shugo Tokumaru, 120 Days, Times New Viking, A Sunny Day in Glasgow, Basia Bulat, How to Dress Well, Zola Jesus mfl.

Til toppen