Søk
Arrangement
Nedfall   Landmark  Klubb


En ômsesidig sak (2012), Petra Bauer, Marius Dybwad Brandrud og Kim Einarsson

Billetter: Gratis for medlemmer av Bergen Filmklubb/Bergen Kunsthall, 40,- for andre.

I filmen forteller syv kvinner fra ulike deler og generasjoner av venstresiden om sitt politiske engasjement i Israel og Palestina. De beskriver hvordan opinionen har forandret seg gjennom årene, problemene med å flytte politiske budskap fra en kontekst til en annen og hvordan personlige historier og ideologiske ståsted påvirker politiske valg og handlinger.

En ömsesidig sak er et prosjekt som har foregått siden 2008 og er et samarbeid mellom Petra Bauer, Marius Dybwad Brandrud og Kim Einarsson. Prosjektet tar utgangspunkt i en undersøkelse rundt hvordan politisk engasjement tar form og hva som konstituerer en politisk handling.

Nedfall er Bergen Kunsthalls egen serie for film- og videokunst og produseres i samarbeid med Bergen Filmklubb. Nedfall blir kuratert av Bergen Kunsthall (Ingrid Erstad og Åse Løvgren) og vil inneholde filmvisninger, presentasjoner og foredrag.

Opprinnelig er Nedfall tittelen på en kortfilm av Erik Borge fra 1964 og blir av mange regnet som den første frie kunstneriske filmen i Norge. Den banet veien for en periode med eksperimentering innen ny norsk film som representerte et brudd med etablerte holdninger og verdier.

Til toppen