Søk
Arrangement
JAZZFESTIVALEN   Landmark  Klubb


Dagsprogram: Consumer Electronics, Marcus Schmickler / Thomas Lehn, Xavier Querel
Ny Musikk Bergen, Playdate og Utmark presenterer: JAZZFESTIVALEN

Billetter: 150,- dagspass / 300,- festivalpass

Dagsprogram:
Consumer Electronics
Marcus Schmickler / Thomas Lehn
Xavier Querel

Kvelden avsluttes med selveste DJ Bjørn Torske!

--

Artistene:
Xavier Querel
Xavier Querel er en visuell kunstner som kanskje er mest kjent fra sine opptredener med gruppen Metamkine. Der Metamkine kan være episk og storslått, både visuelt og i improvisasjonene til musiker/komponist Jérôme Noetinger, er Xavier Querels solo-opptredener en mer intim opplevelse. Det er som å beskue Peter Carl Fabergé på nært hold mens han bygger verdens minste og vakreste juvel. Utstyrt med 16mm filmframviser, diverse linser, masse skrot og små duppedingser maner Querel fram magiske små øyeblikk du aldri har sett eller hørt maken til.

Consumer Electronics
Consumer Electronics er Philip Best, kjent fra det kontroversielle og banebrytende engelske støybandet Whitehouse, som startet opp på 1980-tallet og er blitt kjent som en av nøkkelfigurene innen powerelectronics/støysjangeren. Philip Best har en doktorgrad i engelsk litteratur og har drevet Consumer Electronics siden han startet det i 1983 som 14-åring. En konsert med Consumer Electronics er et angrep på alle sanser, en real øreskylling.

Marcus Schmickler / Thomas Lehn
Thomas Lehn spiller på analog synthesizer. Han jobber i krysningen av improvisert og komponert samtidsmusikk. Marcus Schmickler er trolig best kjent for prosjektet Pluramon, med den særegne stemmen til Julee Cruise (Angelo Badalamenti, David Lynch). Schmickler og Lehn kommer til å spille på et kvadrofonisk høytaleroppsett, og med deres sylskarpe presisjon og ekstreme dynamikk kan vi forvente en svært intens og nervepirrende konsert.

Til toppen