Søk
Arrangement
Roy Montgomery // Andrea Belfi Utmark   Landmark  Konsert


Utmark presenterer konserter med Roy Montgomery (NZ) og Andrea Belfi (IT) onsdag 8. november.

Dører åpner kl. 20.00.
Konsertstart kl. 21.00.
CC: 100,- / 50,- (medlemmer av nyMusikk og Borealis Listening Club).
Gratis for våre medlemmer og KMD-studenter.

Få tak i billetter her!
Les mer på Facebook!


ROY MONTGOMERY (NZ)

Roy Montgomery er en gitarist og akademiker fra New Zealand. I tillegg til en rekke solo- og samarbeidsprosjekter på plateselskaper som Kranky, Siltbreeze og VHF, står han også bak det som har vist seg å bli en innflytelsesrik drone-estetikk, der utforskning av psykedelisk abstraksjon og pastoral minimalisme er det essensielle. Han hadde en ledende rolle på Christchurchs støyrock-scene i 1980-årene med sitt minimalistiske postpunk-band The Pin Group, hvis single var den første utgitt på Flying Nun. Andre musikalske utforskninger i denne perioden innbefattet blant annet det kortlevde drone-prosjektet The Shallows og støy-pop-bandet Dadamah.

Etter noen stille år, kom Montgomery tilbake mot slutten av 90-tallet med et ruvende, men samtidig skjørt, uttrykk. Gjennom soloutgivelser, og i samarbeid med Flying Saucer Attack, Bardo Pond (Hash Jar Tempo) og Chris Heaphy (Dissolve), skiftet han etter hvert fokus fra rockens harde og dyptgravende sannhetssøken til et mer episk-religiøst uttrykk. Sittende på gulvet, i lotusstilling, turnerte han verden rundt med sine komposisjoner, som gjerne varte i 20 minutter eller mer. Etter dette ble det nok en gang relativt stille fra Montgomery, inntil han i 2016 opptrådte med RMHQ (også kjent som Roy Montgomery's Headquarters) på Grapefruit / Ba Da Bing. Samtidig slapp han fire album med nytt materiale og markerte med dette en tilbakevending til sin karakteristiske pastorale gitarstil, men nå også tillagt den sjeldne lyden av sin egen vokal.

ANDREA BELFI (IT)

Italienske Andrea Belfi er trommeslager, komponist og eksperimentell musiker. Gjennom sin kyndige miks av det akustiske og elektroniske fremstår hans opptredener som en kunstnerisk balansegang mellom energi og hypnose, uttrykt gjennom lang-sekvensielle, rike og oppslukende lydbilder. Inspirert av post-rock-bandet Gastr Del Sol, Rhythm & Sound og Pierre Schaffer-protesjéen Éliane Radigue, beveger Belfi seg inn i nokturnens dype og mystiske rom. Påfallende atmosfærisk og full av vibrerende klang, fremstår hans uttrykk ofte rytmisk komplekst, men samtidig rent og reduktivt.

Belfi er live-artist på sin hals, og det er på scenen at hans uttrykk virkelig kommer til sin rett. Han er kjent for sine trommesoloer og uventede improvisasjoner, og har raffinert sitt nåværende live sett i et tiår; et eksklusivt finsk Saari-trommesett, en Nord Modular synthesizer og en sampler. Med sin karisma og engasjerte tilstedeværelse, har han inntatt betydningsfulle scener ved Centre Pompidou (Paris), Unsound Festival (Krakow), Cafè Oto (London), Issue Project Room (New York), GAS festival (Göteborg) og Artplay (Moscow). I tillegg til egne solo- og bandturnéer, har Belfi også gjort et omfattende Europa-prosjekt med Nils Frahms band i 2016. Våren 2017 slapp han sitt siste studioalbum, “Ore”, på det nyetablerte labelet FLOAT i London.

Til toppen