Søk
Arrangement
Dirty Beaches (CA)   Landmark  Klubb


Perfect Sounds Forever & ira ira presenterer: DIRTY BEACHES (CA)
Billetter: 130,- (forsalg Apollon)

Alex Zhang Hungtai er mannen bak Dirty Beaches. Han er født i Taiwan, men etter å ha bodd litt rundt omkring i verden, har han nå slått seg ned i Montreal.

Dirty Beaches har fått mye oppmerksomhet for debutplata, Badlands, som er en mektig og dyster reise gjennom hva han selv kaller ”minimalistisk rockabilly”. Den ekstremt filmatiske musikken befinner seg et sted mellom Suicide og the Cramps. Hungtai har hentet sin hovedinspirasjon fra tre David Lynch-filmer: Wild at Heart, Blue Velvet og Lost Highway og han har uttalt at han ønsket å lage en abstrakt narrativ om noen som har blitt besatt av livet langs landeveien.

Av nåtidige referanser, blir ofte Wavves, Best Coast og Surfer Blood trukket fram, men Dirty Beaches har gravd enda dypere i platesamlingen.

I sin stilistiske blanding av lo-fi og 50-tallsnostalgi bruker Hungtai gitareffektene for alt de er verdt, med retro trommer i bunn og tidløs crooner-vokal på toppen. Badlands er halvparten kraftfulle "bangers", halvparten romantiske ballader – og fullstendig fascinerende. Det føles herlig friskt og man finner ingen som høres ut som Dirty Beaches (for tiden). Dirty Beaches sin aller første konsert i Norge finner selvsagt sted på Perfect Sounds Forever, og det kan fort bli en av de deiligste konsertene i Bergen i vår.

ira ira er enkvinnesprosjektet til Line Ira, tidligere kjent fra indieklubbkonseptet indiegranskauen. Siden høsten 2008 har ira ira etablert seg som en av de viktigste uavhengige arrangørene i Bergen.

I februar 2010 mottok Line Ira selveste hedersprisen under Bergenprisen 2009, for sin uvurderlige innsats for Bergens konsertliv. Hun har siden starten fått band og artister til byen som uten initiativ fra aktører som ira ira ikke ville vært mulig å oppleve i Bergen. Noen av bandene og artistene som har spilt under ira ira-fanen de siste tre årene inkluderer: Owen Pallett, Health, The Dodos, The Antlers, No Age, Motorpsycho, Caribou, Shugo Tokumaru, 120 Days, Times New Viking, A Sunny Day in Glasgow, Basia Bulat, How to Dress Well, Zola Jesus mfl.

Til toppen