Søk
Arrangement
Borealis: Occupy Landmark   Landmark  Klubb


Borealis & Fredirik´s Wonderful Evening presenterer Forsvarets Musikkorps Vestlandet/Lasse Lindtner, Morten Traavik med "THIS MACHINE KILLS MARXISTS", CX KiNDTRONiC og Skrekkøgle
Billetter: 150/100, Bilettservice

Fredrik's Wonderful Evening hiver seg med Borealis i protest, og bidrar med okkupasjon av Landmark i beste festivaltid. Fredag 16. mars blir det diamentrale motsetninger og forvirrende galskap fra 22:00 til 03:00 på natten; Forsvarets Musikkorps Vestlandet stiller uniformert med 30 mann, tidligere forsvarskunstner Morten Traavik kjører kvass monolog i sivilt, jeg spiller plater og Stones Throw Records produsenten CX KiDTRONiK fyrer opp hardcore hip hop, speed metal & gabber mosh pit med New York rapperen Infinit EVOL på mikrofonen. På toppen av det hele kjører interaksjonsdesignerne i Skrekkøgle opp helaftens visuelt protestinferno i storformat. Protestfest!"

Fredrik´s Wonderful Evening er en Landmark basert klubb- og konsertserie, kuratert av Fredrik Saroea som i ti år har presentert eksperimenterende artister fra et bredt spekter musikalske sjangre - alt fra lokale nykommere til internasjonale profiler. Serien har blitt programmert i samarbeider med blandt andre Ny Musikk, og har mottatt støtte fra både av Bergen Kommune og Norsk Kulturråd. Klubbens vert er Fredrik Saroea (DATAROCK), som også er kveldens DJ.

--

22:00-22:30
Forsvarets Musikkorps Vestlandet : CD- lansering og konsert.
Friedrich Gulda “Cellokonsert nr. 1 og 5”.
CD med Ernst Simon Gaser, Peter Szilvay og Forsvarets Musikkorps Vestlandet (FMKV) - "Zvezdochka in Orbit"


CD Inkulderer følgende verker:
JON ØIVIND NESS: Zvezdochka in Orbit ·
FRIEDRICH GULDA: Concerto for Cello and Wind Orchestra ·
JAQUES IBERT: Concerto for Cello and Wind Orchestra ·
OLAV ANTON THOMMESSEN: The Phantom of Light – A Miniature Concerto for Cello and 2 Woodwind Quintets

Ernst Simon Glaser har invitert Forsvarets Musikkorps Vestlandet (FMKV) med deres nye sjefdirigent Peter Szilvay med på noe nytt: konserter for cello og korps! Dette resulterte i CDen “Zvezdochka in Orbit”, med Glaser som soloist. Tittlen viser til den siste av hundene som Sovjetunionen sendte i bane rundt jorden. I begynnelsen lyder celloens flytende stemme fremmed og klagende, alltid i glissando, som jamring fra en liten hund slynget ut det uendelige verdensrommet. Eller som en plaget menneskelig samvittighet som kjenner seg uendelig liten overfor det kolossale universet og kjemper for å skaffe seg mer kunnskap.

På releasen spiller FMKV stykker av Gulda, som var kjent som en virtuos pianist og en grensesprengende utøver. Hans cellokonsert ble skrevet i 1980 og med fullstendig forakt for prinsipper om ‘god smak’ gjør Gulda som han vil i musikken. Overtyren er en rockelåt – finalen er en slags sousamarsj med kvasi-fri jazzimprovisasjon i midten. Og nevnte jeg trommesett, gitar og el-bass?

--

22:30-23:00
Forsvarets Musikkorps Vestlandet
Mauricio Kagel
“Der Tribun”, 30’
Diktatoren: Lasse Lindtner


28 topputdannete profesjonsmusikere i Marinens blå uniformer skal under okkupasjonen av Landmark ta i bruk hele rommet, musikere vil befinne seg både høyt og lavt, har jeg hørt. Anledningen er “Zehn Märsche, um den Sieg zu verfehlen”, basert på Kagels stykke Der Tribun, et politisk verk for en politisk taler, marsjklanger og høyttaler. Forsvarets (Marinens) Musikkorps Vestlandet er et dynamisk og svært allsidig ensemble som spesielt innen samtidsmusikken har markert seg som ett fremdragende ensemble og har til publikums store glede fulgt Borealis fra starten.

--

23:30 - 24:00
Morten Traavik
“THIS MACHINE KILLS MARXISTS”,
Emannsshow, 45’


Er det et foredrag? Er det stand-up? Er det en konsert? Det er ihvertfall regissør og kunstner Morten Traavik i et enmannsshow spesiallaget for Borealis og Fredriks Wonderful Evening. I kveld er han inspirert av Alle Protestsangeres Far, amerikanske Woody Guthrie (This land is your land m.m.) og hans berømte kassegitar med ”This Machine Kills Fascists”-klistremerket. Traavik retter imidlertid sitt våpen motsatt vei av Guthries, i en nådeløs og kanskje håpløs sabotasjeaksjon mot venstresidens monopol på “opprør”. Avrundes med visning av musikkvideoen “EG ER MIN EIGEN FIENDSMANN” fra Traaviks 2011-installasjon “YES/NO”, der to 50 tonn tunge panservogner utgjorde kjerneelementene.

--

24:00 - 03:00
CX KiDTRONiK featuring
Infinit EVOL


Gale & geniale CX KiDTRONiK fra New York er signet på det legendariske LA baserte hip hip labelet Stones Throw Records, og han har jobbet med alt fra Kanye West til Trent Reznor. Han er også medlem av tyske Atari Teenage Riot, og akkurat nå er CX på USA turné med poeten Saul Williams. På sitt kommende album har CX KiDTRONiK med seg celebre gjester som Lady Miss Kier,LadyBug Mecca, K-Solo, Kurious, DOOM & MF GRIMM, og til Landmark tar han med seg NYC rapperen Infinit EVOL, som igjen er kjent fra fra Day By Day Entertainment som også huser artister som MF Grimm, MF Doom.

SKREKKØGLE er den Oslobaserte designduoen Theo Tveterås & Lars Marcus Vedeler. Prosjektene deres har blitt presentert av alt fra Gizmodo, Kotaku, Geekosystem, Petapixel, PopPhoto, Don't Panic & Designboom til GrafillEdit, og på "Occupy Landmark" skal de presentere et spesialdesignet interaktivt videoprosjekt med utgangspunkt i Borealis' festivaltema.

Til toppen