Søk
Arrangement
Utmark: Rowe/Bjørgeengen & Motland   Landmark  Klubb


Utmark presenterer: Keith Rowe/Kjell Bjørgeengen og Stine Janvin Motland
Billetter: 80,-

Utmark drar i gang sesongen med to voksne herrer i duo og en ung kvinne som synger solo; Keith Rowe og Kjetil Bjørgeengen på tabletop gitar og video, og Stine Janvin Motland på vokal.

Kjell Bjørgeengen (f.1951) er kjent som en av pionerene innen videokunst i Norge og en av få norske kunstnere som har jobbet tett med musikere gjennom hele karrieren – fra Svein Finnerud Trio, Jon Balke, Evan Parker Electro Acoustic Ensemble til Joëlle Léandre. Tiden, forandringer i billedstrukturer og forskyvninger av former mellom flere skjermer i større skulpturer, er viktige elementer i Bjørgeengens kunst.

Keith Rowe (1940) har i over 40 år vært en ledende europeisk avant-garde gitarist og er ofte sett på som gudfaren av elektroakustisk improvisasjon. Rowe startet karrieren som jazz-gitarist og spilte bla med Mike Westbrook Orchestra før han ble med å starte de toneangivende gruppene AMM i 1965 og M.I.M.E.O. i 1997. Rowe og Bjørgeengen har opptrådt sammen et par ganger tidligere, men aldri i Bergen, og det er en aldri så liten begivenhet å få dem til Landmark.

Stine Janvin Motland (f 1985 i Stavanger) har etablert seg som en bemerkelsesverdig utøver på den norske improscenen. Med referanser til frijazz, tradisjonsmusikk og eksperimentell samtidsmusikk leker hun seg med elementer som mikrotonalitet, strupesang, repeterende melodiske mønster og stemmens dynamiske og tonale spennvidde. I tillegg til ensemblene motsol og Kitchen Orchestra, samarbeider hun med musikere og komponister som Frode Gjerstad, Øyvind Torvund, Fred Lonberg-Holm, Maja Ratkje og Andrea Neuman. “Jeg uttrykker ikke følelser, men jeg bruker stemmen musikalsk på en måte som kanskje er litt rart og uvant, og lett kan gjenkjennes som både noe emosjonelt, og konkret. For eksempel har en publikummer sagt til meg en gang at han synes jeg hørtes ut som en krigsmaskin. Andre har hørt folketoner, spylyder og noen har spurt meg etter en konsert hva slags språk jeg egentlig synger på.”

Til toppen