Søk
Arrangement
Utmark & PlayDate presenterer: Bladed og Vestindien   Landmark  Klubb


Bergen Kunsthalls konsertserie Utmark og Stephan Meidells faste Landmark-serie PlayDate slår seg sammen for anledningen, og presenterer noe av det mest spennende av norsk musikk for tiden.
Billetter: 80,-

Bladed består i dag av Anita Kaasbøll, Håvard Skaset, Guro S. Moe og Thomas Oxem. Låtskriver Kaasbøll utgjør kjernen i bandet med sin blanding av vokal og elektronisk prosessering av stemmen. Debutalbumet ”Mangled Dreams” fra 2009 mottok strålende kritikker i norsk musikkpresse. Rå, styggvakker, brutal, skitten og velspilt er noen av beskrivelsene som ble brukt om platen. Som liveband har de opparbeidet seg et sterkt rykte.I det mørke dypet av en lutende og vaktsom skog
er Rødhette i ferd med å inngå en pakt med Ulven.
Ut av historiens tåke kommer to ansiktsløse nybyggere, på flukt
fra fattigslige kår for å arbeide seg til døde for framtidige generasjoner.
Skjult bak gardiner feires et årvisst rituale
med en overflod av mat og selvdyrkelse.
Uten evne til å hindre det, forsvinner et vennskap langsomt
som en kontinentalplate ut over horisonten.


Dette er bilder fra det rommet Bladed beveger seg i, et rom fylt med tap, håpløshet og manglende tro på menneskets iboende godhet. Bladed er Anita Kaasbølls egenartede musikk til Thomas Oxems mørke tekster. Rå energi, upolert sang, støy og destruktiv lyrikk. Men Bladed er også vare og hjemsøkende melodier, fengende riff og sterke låter.

Bladed jobber for tiden med sitt andre album, men tar en pause mellom innspilling og miksing for å legge ut på en vårturne.

Anita Kaasbøll - vokal og tangenter
Guro S. Moe - bass og koring
Håvard Skaset - gitar
Thomas Oxem – trommer

I tillegg denne kvelden spiller også Vestindien! Bergensbandet låner friskt fra både klassisk hardcore, trash og norsk black metals avkroker på sin aktuelle syvtommer ”We Are the Lords of Hellfire, and We Bring You… Fire” (Fysisk Format). Forvent manisk raseri og brutal punkenergi når bandet gjør sitt første floorshow på Landmarkteppet.

Til toppen