Søk
Arrangement
Festival 2019 Poekhali!   Sal I - IV, Landmark  Klubb, Konsert, Performance, Film


Poekhali! er en en-natts festival som hvert år sparker høstsesongen på Bergen Kunsthall i gang. Med bidrag frå våre samarbeidspartnere presenteres en polyfoni av lyd, film og live-opptredener i hele huset.

CRYSTALLMESS
RIAN TREANOR
OTIM ALPHA
MARK FELL & MEYER-CHAFFAUD
CARMINA ESCOBAR
NATACHA DIELS, SAM SCRANTON & DOWN THE RABBIT HOLE
BENEDICTE MAURSETH & LEE PATTERSON
IDA NERBØ
PIP
ROOS DIJKHUIZEN
SUSAN SCHUPPLI
Og flere


Kjøp billetter her: 250,- /150,-
Gratis for våre medlemmer, medlemmer i nyMusikk og Borealis Listening Club, og studenter ved KMD og BAS.

Individuelle sesjoner av performance “I Love Myself Fully and Unconditionally” med Natacha Diels og Sam Scranton starter 18:00 og må reserveres på forhånd: send en e-post til

2019 utgaven av Poekhali! henter sin inspirasjon fra en av de store mesterene i russisk litteratur: Alexander Pushkin og hans verk A Feast in Time of Plague, fra 1830. Stykket fremmer den sorgløse festen som et grep for å overvinne redslene i det totale forfallet. Inspirert av stykket samles vi til en natt med fest og feiring, og for å tenke ut nye mulige måter å overleve en katastrofe på.

Poekhali! 2019 trekker en linje fra kjærlighet og medfølelse til døden, med Carmina Escobars fremmaning av Aztekergudinnen Coatlicue, til Natacha Diels og Sam Scrantons intime og personlige ritualistiske verk I Love Myself Fully and Unconditionally. Underveis møter vi en hyper-frenetisk tolkning av Ugandisk bryllupsmusikk (Otim Alpha) som kolliderer med de algoritmiske strukturene i Mark Fells Hominin. Lee Pattersons håndbyggede instrumenters brutte stumhet overlapper Benedicte Maurseths energiske hardingfele og PIPs hypnotiske drone-musikk. Natten avsluttes av Crystallmess i dansegulv modus, koblet sammen med de geometriske og idiosynkratiske mønstrene i Rian Treanors live-opptreden, og med Ida Nerbøs harde og kalde techno drønn i mørket av Kunsthall-kjelleren.

Poekhali! 2019 arrangeres i samarbeid med Borealis, nyMusikk Bergen, Playdate, Bergen Art Book Fair, After School Special og Fett-magasin. Delfinansiert av EU programmet Kreativt Europa som en del av Re-Imagine Europe.

*”Poekhali!” betyr 'Let´s Go!' – og er det berømte take-off sitatet til Yuri Gagarin, verdens første menneske i verdensrommet, 12. april 1961.

Til toppen