Søk
Arrangement
Nabovarsel   Landmark  Klubb


ND_BAUMECKER (OSTGUT TON) + BURNING GOD LITTLE (NABOVARSEL) + LIVSLØPSK DEL I (JØRUND HANNEVOLD)
Billetter: : 100 NOK Dørene åpner 22:00

Denne kvelden fungerer som et pre-party for Ekkofestivalen. For mer informasjon om verdens nest beste festival: se http://ekko.no

00:45: ND_BAUMECKER (DE / OSTGUT TON / BERGHAIN)
Baumecker er en av Berlins mest respekterte djs, han er sentral i profil i miljøet rundt Panoramabar og Berghain. Baumecker ga nylig ut en plate med duo-prosjektet Barker & Baumecker på plateselskapet Ostgut Ton. Det var mange som syntes det var på tide. Han har i flere år nå vært en foregangsmann for eklektiske og fornyende uttrykk i et miljø hvor purismen står sterkt. Baumecker har – gjennom sitt eget plateselskap Freundinnen og hans kvelder på Berghain – kjempet for å trekke inn spennende elektroniske artister til Berlin. På grunn av dette nyter han stor respekt blant mange, som en som viser seg å drive på med elektronisk musikk av de rette grunnene: En kjærlighet til musikken og en enorm eventyrlyst. Dette er igjen gjenspeilet i 12″ han ga ut på Ostgut Ton. Bergen får, altså, et besøk av en de mest premissleverende DJ-ene fra Berlin i dag.

00:00: BURNING GOD LITTLE (NO / NABOVARSEL / LIVE)
Fra Tromsø kommer en ny meget lovende norsk artist. Burning God little som lager shoegaze-inspirert elektronisk popmusikk. Dansbart, vakkert og stemningsfullt på samme tid. Martin Hartgen som han egentlig heter, har på rekordtid fått en spesiell plass i Nabovarsel. Han er en av de få artistene som gis ut av plateselskapssatsningen til det bergenske kollektivet. Det er på mange måter et riktig valg: Skal man først trekke inn en artist fra et annet miljø enn det som er etablert i Bergen, bør det være en artist som trekker inn noen nye musikalske uttrykk, ideer og impulser. Det gjør BGL: ved å bruke elementer fra postpunk og alternativ pop og pakke det inn i elektronisk pop. Det er noe internasjonalt over dette og vi gleder oss til å høre mer fra Burning God Little.

LIVSLØPSK DEL I: FØDSELEN Av Jørund Hannevold
Jørund Hannevold er 25 år og skatter til Bergen. Etter studier i Falmouth er han nå visuell kunstner. Han jobber med flere medier og spesielt digital teknologi er et verktøy som Hannevold er besatt av å utforske, med et symboltungt og underliggjørende blikk.
Nabovarsel har initiert et samarbeid hvor Hannevold skal komponere fem tablåer som lanseres og vises frem for et publikum under Nabovarselarrangementer. Denne serien har fått navnet “Livsløpsk” av Hannevold.

Om serien sier han: “En forespørsel om en serie på fem verk fikk meg til å tenke på femdelte ting. Fem fingre, fem sanser, fem smaker osv, men etter en del pønskning kom jeg frem til fem merkedager; fødselen, dåpen, konfirmasjonen, bryllupet og begravelsen. Disse er bautasteiner i vestlig tankegods, og det er nettopp vestlig tankegods jeg har trukket mye av inspirasjonen fra, spesifikt heraldikk, vestlig mystisisme, alkymi og middelaldermanuskript.”

Han fortsetter: “Selv om prosjektet har et grunnlag i tradisjonelle kilder, tolker jeg dette materialet på en personlig måte. Derav tittelen ‘Livsløpsk’. Jeg lar mine egne assosiasjoner løpe løpsk.”

For å oppleve disse tablåene slik kunstneren intenderer, må Nabovarsel besøkes de neste fem gangene dette forekommer. Mer informasjon om både arrangementene og Jørund Hannevolds tablåer får man fortløpende på nabovarsels nettsider.

Nabovarsel er et klubbkonsept og kollektiv av musikere, kunstnere og designere som har røtter tilbake til klubben Miles Ahead (1996 – 2005). I 2004 fikk de to tenåringene Emilio og Kasper en fredag i måneden til disposisjon og navnet på konseptet ble Nabovarsel. Prosjektet utviklet seg og gutta måtte bytte sted da klubbdøden gjorde det nesten umulig å drive klubb utover på 2000-tallet. Noen år gikk og Nabovarsel forsatte sin jakt på Bergens klubbtrone, bla. fikk de mye oppmerksomhet for en sine arrangementer på Teknikerkroen, samme stedet som den første Ekkofestivalen ble arrangert i 2003. Et lokale med en unik beliggenhet dypt inne i fjellet under Nordnesparken. Etter hvert har Nabovarsel, i tråd med sin ekspansjon, også funnet sitt hjem på Landmark og har et stødig samarbeid med Bergen Kunsthall. De to kveldene som Ekko presenterer i samarbeid med Nabovarsel viser frem et av de viktigste elementene i Nabovarsels ideologi: Nemlig å blande det spennende norske, med det spennende internasjonale. Fest med kvalitet – eller var det kvalitet med fest?

Til toppen