Søk
Arrangement
Plattform Fredrik Værslev i samtale med Anne Pontégnie   Upstairs  Kunstnersamtale


Anne Pontégnie, kurator for utstillingen ved Le Consortium, Dijon, i samtale med festspillkunstner Fredrik Værslev.

Live stream fra kl 13:00Værslevs utstilling i Bergen Kunsthall er hans største separatut­stilling hittil, og vil bestå av to distinkt ulike serier med nye ma­lerier. Den ene verksgruppen vil bli integrert i Bergen Kunsthalls modernistiske utstillingsarkitektur, som en nitid planlagt arkitek­tonisk installasjon av malte lerreter. I den andre serien samarbei­der han med kunstnere som Matias Faldbakken, Stewart Uoo, Josh Smith og Allison Katz, i et stort antall nye verk til sin stadig voksende gruppe av «hyllemalerier».

Utstillingen vil turnere til Le Consortium i Dijon i Frankrike, 18. november 2016 - 19. februar 2017, hvor de samme to verksgruppene vil bli presentert på nytt, og i respons til en svært annerledes utstillingsarkitektur. De to utstillingene kan sees som kapitler i et helhetlig prosjekt, hvor Værslev utforsker maleriets evne til å definere, eller gå i dialog med, kjente og nærmest ikoniske utstillingsrom, parallelt med den evig pågående dialogen med maleriets egne historier og posisjoner.

Fredrik Værslev (f. 1979) bor og arbeider på Vestfossen og i Drammen.

Anne Pontégnie er en kurator og kritiker bosatt i Brussel. Hun er co-Director ved Le Consortium i Dijon og kurator for Cranford Collection i London.

Til toppen