Søk
Arrangement
Bergen Støyfest - The Jazkamer Edition Landmark  Klubb


Jazkamer The Big Picture / Astro (JP) / Anders Hana (N) / Ambolthue (N)
Billetter: 80,- / Festivalpass 180,-

Utmarks første utgave av Bergen Støyfest fant sted i 2009. Det var en todagers fest for alle som elsker høy og drøy lyd i mange varianter. Merzbow var tilbake i byen 10 år etter sitt første besøk, og legendariske band som Skullflower spilte for første gang på norsk jord, side om side ved helter som John Wiese og The Skull Defekts.

Årets versjon, ”The Jazkamer Edition”, tar festivalkonseptet enda et skritt videre og tilbyr tre konsertkvelder. Man skulle tro at en festival dedikert utelukkende til støy var smalt nok i seg selv, men denne gangen har vi smalnet ytterligere inn ved å fokusere på ett band i tre dager. Men det er likevel ikke helt sant, for i løpet av de tre kveldene vil man få oppleve konserter av en lang rekke artister fra hele verden. Fellesnevneren er at de kan knyttes til Jazkamer, Norges fremste premissleverandør på støyscenen det siste tiåret. Støyfesten gjenspeiler Jazkamers varierte output, og deres verdensomspennende nettverk.

At en Jazkamer-fest presenteres i Bergen er ingenting annet enn naturlig. Det var her bandet oppstod, og John Hegre, Jazkamers ene halvpart, holder til i byen. Det gjør også assosierte medlemmer som Jørgen Træen, Iver Sandøy, Ivar Bjørnson og Nils Drønen. Til Utmark og Bergen Støyfest har Hegre og Marhaug hentet flere av disse, i tillegg til artister fra Japan, Polen, Argentina og Frankrike.

Jazkamer The Big Picture. Nok en Jazkamer-debut, et storband med alle som spiller på festivalen. The Big Picture blir en gigantisk støymølje av bibelske proporsjoner, alt for mye, alt for høyt og alt for lenge. En verdig avslutning på årets Støyfest.

Astro er japanske Hiroshi Hasegawas prosjekt. Hasegawa debuterte på 80-tallet med det nå legendariske all-star-støybandet C.C.C.C. Etter at bandet ble oppløst på midten av 90-tallet startet han Astro, som musikalsk følger i samme tradisjon: Storslagen kosmisk psykedelisk støy. Astro er lyden av sorte hull og supernovaer som kollapser. Hasegawa var flere ganger vokalist for Jazkamer storband.

Anders Hana er gitaristen alle kjenner godt fra prosjekter som MoHa, Blodsprut og Ultralyd. Hana har også fartstid i Jazkamer; både som en del av Metal Music Machine-storbandet, og i trio med John og Lasse. Han har også steppet inn som erstatning en gang da Jazkamer skulle spille i Birmingham men John var på jordomseiling.

Ambolthue er Kjetil Hanssen fra Grorud utenfor Oslo. Hanssen står i spissen for den nye generasjonen av hyperaktive støyartister som spyr ut plater og kassetter, og holder en drøss forskjellige prosjekter gående. Ambolthue er også navnet på et av plateselskapene Hanssen driver (et par andre er Tape Rape og Kassettkultur). Når han opptrer som Ambolthue gjør Hanssen ekstremt fysiske ting med fokus på umenneskelige vokalprestasjoner. Under tidligere opptredener har han for eksempel svelget og kastet opp mikrofoner. Årets Støyfest har derfor en egen post på budsjettet for brekkmiddel.


Til toppen