Søk
Arrangement
Bergen Støyfest - The Jazkamer Edition Landmark  Klubb


Jazkamer Metal (N) / Reiko (JP) / Robert Piotrowicz / Lasse Marhaug (PL/N) / Black Packers (FR/N)
Billetter: 80,- / Festivalpass 180,-

Utmarks første utgave av Bergen Støyfest fant sted i 2009. Det var en todagers fest for alle som elsker høy og drøy lyd i mange varianter. Merzbow var tilbake i byen 10 år etter sitt første besøk, og legendariske band som Skullflower spilte for første gang på norsk jord, side om side ved helter som John Wiese og The Skull Defekts.

Årets versjon, ”The Jazkamer Edition”, tar festivalkonseptet enda et skritt videre og tilbyr tre konsertkvelder. Man skulle tro at en festival dedikert utelukkende til støy var smalt nok i seg selv, men denne gangen har vi smalnet ytterligere inn ved å fokusere på ett band i tre dager. Men det er likevel ikke helt sant, for i løpet av de tre kveldene vil man få oppleve konserter av en lang rekke artister fra hele verden. Fellesnevneren er at de kan knyttes til Jazkamer, Norges fremste premissleverandør på støyscenen det siste tiåret. Støyfesten gjenspeiler Jazkamers varierte output, og deres verdensomspennende nettverk.

At en Jazkamer-fest presenteres i Bergen er ingenting annet enn naturlig. Det var her bandet oppstod, og John Hegre, Jazkamers ene halvpart, holder til i byen. Det gjør også assosierte medlemmer som Jørgen Træen, Iver Sandøy, Ivar Bjørnson og Nils Drønen. Til Utmark og Bergen Støyfest har Hegre og Marhaug hentet flere av disse, i tillegg til artister fra Japan, Polen, Argentina og Frankrike.

Robert Piotrowicz er fra Polen. Han har bakgrunn som death metal-trommis, men mot slutten av 90-tallet pakket han vekk sin doble basstrommepedal til fordel for modulsynther og elektronikk. En lang rekke samarbeidsprosjekter, plater og turnering over hele verden vitner om en god avgjørelse. Piotrowicz har vært med i Jazkamer et par ganger, og hadde i tillegg for noen år siden et band som het Total Satan Trio sammen med Hegre.

Black Packers er duoen til John Hegre og Jean-Philippe Gross. Den franske modulsynthmusikeren Gross har spilt mye med Jazkamer, både på plate og i konsertsammenheng. Da Jazkamer ble lagt på is i 2008 fordi Marhaug skulle til India for å studere meditasjon, startet Hegre og Gross duoen Black Packers som et pauseprosjekt. Det resulterte i platen All Ears Bleed og flere sukessfulle turnéer. Black Packers er nå et permanent prosjekt.

Reiko A er fra Japan. Hun var livemusiker i Merzbow i årene 1989 til 1999 (hun var med når de nesten jevnet Kvarteret med jorden i 1998). Etter det begynte hun å jobbe solo med å kombinere elektronisk støy og butoh-aktig dansing (på Jazkamers liveplate Motorcycle Fuck With The Ghost Rider er hun krediert med dans). Reiko har også gjort konserter med Hegre og er en mester på thereminen.

Jazkamer Metal. Dette er ikke storbandvarianten som spilte på festivaler rundt om i verden i årene 2006-2008, dette er verdensdebuten til et vaskekte Jazkamer heavy metal-band. På scenen står Ivar Bjørnson, Iver Sandøy og Jørgen Træen. Marhaug og Hegre har fått beskjed om å holde seg langt unna. Muligens får vi høre låter fra de to Metal Music Machine-platene. Hardt blir det garantert.

Til toppen