Søk
Arrangement
Plattform: Rosa Barba   Landmark  Klubb


Foredrag og bokslipp. I anledning arrangementet holdes utstillingen og INK langåpen frem til kl. 20.00.
Gratis inngang

Rosa Barbas utstilling ”Time as Perspective – Chapter 2” i Bergen Kunsthall har vært svært godt mottatt av både presse og publikum. På utstillingens siste dag inviterer vi til et foredrag av kunstneren selv og markerer samtidig utgivelsen av boken Time as Perspective.


Live stream fra kl 18:30

Rosa Barba vil holde et foredrag om eget kunstnerskap og sitt svært omfangsrike arbeid med film- og installasjonskunst siden starten av 2000-tallet. I Rosa Barbas filmer behandles tid, ikke bare som en lineært fremadskridende bevegelse, men også som noe som utfolder seg lagvis i dybden. Tidsperioder stablet oppå hverandre, i en form for geologisk ”deep time”, ligger til grunn for mye av hennes tenkning omkring filmmediet. Filmen blir som et avtrykk av tidens dybde, hvor man kan se eller fornemme en romlig struktur innover i historien, med alle dets lag og endringer.

”Tid som perspektiv” er også et styrende prinsipp i forholdet mellom de to utstillingskapitlene i Zürich og Bergen. Utstillingen reposisjoneres med et nytt ”perspektiv” i hvert av kapitlene, med utgangspunkt i institusjonenes ulike arkitektur. Noen verk vises begge steder, mens andre har kommet til eller blitt utelatt fra den ene til den andre versjonen. Enkelte arkitektoniske grep i utstillingsrommet gjentas i begge versjoner ¬– men på ulike måter. Andre verk gjennomgår en mer konkret evolusjon over tid, i løpet av de to kapitlene.

Boken med samme tittel som utstillingen, Time as Perspective, utgis av Hatje Cantz i samarbeid med Bergen Kunsthall og Kunsthaus Zürich. I boken presenteres de to utstillingskapitlene i full bredde, i tillegg til flere relaterte utstillingsprosjekter. Boken inneholder et intervju med kunstneren, skrevet av kuratorene Solveig Øvstebø og Mirjam Varadinis. I tillegg inneholder boken tekster av Laurie Anderson, Harun Farocki, Giovanni Ricciardi og Ingrid Wiener.

Rosa Barba (f. 1972) er født i Italia. Hun bor og arbeider i Berlin.

Utstillingen er produsert i samarbeid med Kunsthaus Zürich og består av to kapitler. Etter en “prolog” ved Jeu de Paume i Paris (mai 2012) ble “Chapter 1” vist i Zürich (6. juni – 9. september 2012), kuratert av Mirjam Varadinis. “Chapter 2” i Bergen Kunsthall er kuratert av Solveig Øvstebø.


Plattform er Bergen Kunsthalls foredragsserie. Støttet av Fritt Ord.

Til toppen