Søk
Arrangement
JAZZFESTIVALEN   Landmark  Klubb


Dagsprogram: Roger Turner / Thomas Lehn, No Balls, Jean-Philippe Gross / Axel Dörner
Ny Musikk Bergen, Playdate og Utmark presenterer: JAZZFESTIVALEN

Billetter: 150,- dagspass / 300,- festivalpass

Dagsprogram:
Roger Turner / Thomas Lehn
No Balls
Jean-Philippe Gross / Axel Dörner

Artistene:
No Balls
No Balls er bandet til Anders Bryngelson, kjent fra det obskure, men legendariske Brainbombs. Med seg på bass og trommer har han Kjetil D Brandsdal og Jan Christan Kyvik Lauritzen fra Noxagt, og på synth David Gurrik fra Anal Babes. No Balls har aldri tidligere spilt noen konserter og vi ser det som en liten sensasjon at vi har fått dem til Jazzfestivalen. Repetitiv post-funk med elementer av no-wave.

Roger Turner / Thomas Lehn
Thomas Lehn spiller på analog synthesizer. Lehn jobber i krysningen av improvisert og komponert samtidsmusikk, og er en av de mest aktive på denne scenen. Roger Turner kan trygt betegnes som en av veteranene på den engelske improvisasjonsscenen. Han startet som en del av canterbury miljøet på 60 tallet og hadde da et tydelig jazzfundament i spillet sitt. Siden 1974 har Roger fokusert på fri-improvisasjon og har spilt jevnlig med musikere som Derek Bailey, Evan Parker, Irene Scweitzer, Joelle Leandre, Tim Hodgkinson, Anette Peacock og Phil Minton for å nevne noen. Roger Turner innehar en virtuositet og musikalitet som plasserer ham blandt de aller fremste perkusjonistene/trommeslagerene England har forstret. Selv om Roger Turner og Thomas Lehn har spilt sammen i en årrekke i bandet KONK PACK så er dette første gang de opptrer som en duo. Gled dere!

Jean Philippe Gross / Axel Dörner
Axel Dörner har siden 90-tallet tatt improvisasjon og trompetspilling i helt nye retninger. I Berlin var han en sentral figur i reduksjonist-bevegelsen som forandret mye av improvisasjonsscenen i Europa. Han har inspirert et utall av trompetister verden over med sin virtuose, radikale og selvoppfunne trompet-teknikk. Jean-Philippe Gross spiller på en Serge modulær synth, miksepult og mikrofoner; og musikken hans er primært basert på feedback. Blandingen av Axel Dörners organiske trompetlyder og Gross` mer abstrakte elektroniske lyder gjør denne duoen til en helt spesiell opplevelse, der sjangre overskrides og lydbilder utfordres.

Til toppen