Søk
Arrangement
JAZZFESTIVALEN   Landmark  Klubb


Dagsprogram: Okkyung Lee, Axel Dörner / Kjetil Møster, Horacio Pollard
Ny Musikk Bergen, Playdate og Utmark presenterer: JAZZFESTIVALEN

Billetter: 150,- dagspass / 300,- festivalpass

Dagsprogram:
Okkyung Lee
Axel Dörner / Kjetil Møster
Horacio Pollard

Artistene:

Horacio Pollard
Den halvt engelske, halvt argentinske «støy-eksentrikeren» Horacio Pollard har vært aktiv innen eksperimentell musikk siden 2002. I tillegg til å være medlem av Clifford Torus (Anders Hana og Kjetil Brandsdal) og Fully Blown Dental Reform, driver han også sitt eget plateselskap Neigh%Music. Bevæpnet med en Korg DDD1 sampler/trommemaskin, leverer han et forfriskende snøskred av forvrengte jammer, fylt med tunge analoge riff, hypnotiske jazz-groover og skarpe, støy-våte rim. The Residents møter James Chance møter Boredoms. Horacio Pollard jobber også med videokunst, som denne kvelden vil være en del av live-showet.

Okkyung Lee
Okkyung Lee ga ut solo platen Ghil i 2013. Den var en maktdemonstrasjon innen et felt der det årlig kommer ut svært mange plater som ikke nødvendigvis tilfører sjangeren all verden. Med sin solide klassiske utdannelse som fundament, blander hun jazz, koreansk folkemusikk og støy på en fortreffelig måte. Lee reiser jorden rundt å spiller med folk som Laurie Anderson, Thurston Moore, John Zorn, Evan Parker og mange fler. Men det er først og fremst hennes intense og virtuose solo-opptredener som gjør henne til en av de mest interessante improvisasjonsmusikerne i verden i dag.

Axel Dörner / Kjetil Møster
Axel Dörner har siden 90-tallet tatt improvisasjon og trompetspilling i helt nye retninger. I Berlin var han svært delaktig i reduksjonist-bevegelsen som forandret mye av improvisasjonsscenen i Europa. Han har inspirert et utall av trompetister verden over med sin virtuose, radikale og selvoppfunnet trompet-teknikk. Axel Dörner har spilt med det som kan krype og gå av storheter innen jazzen og den europeiske improvisasjonsscenen. Kjetil Møster er antageligvis best kjent i Bergen som saksofonisten i Datarock, men Møster er først og fremst en dreven musikker innen jazz og improvisasjonsmusikk. Sammen med Ultralyd utforsket Kjetil saksofonens muligheter i landskapet mellom samtidsmusikk, rock og friimprovisasjon. Axel Dörner og Kjetil Møster har aldri spilt sammen tidligere.

Til toppen