Søk
Arrangement
1. mai fest!   Landmark  Klubb


Kartellen (SE), Action The Man + Slippfest Albert og Elise. Djs: Martin Bjørnersen, Yatzy og Challa
CC: 150,-/60,-

Kartellens tekster handler ofte om det kriminelle livets bakside der paranoiaen styrer og svik og rus splitter venner og familie. Om foreldre som ikke får oppleve sine barns oppvekst fordi de sitter i fengsel. Om stadig trakassering fra politiet som hviler på en avgrunn av mistillit fra begge sider. Om segresjon og utenforskap. Om følelsen av å være diskriminert og kjenne seg mindre verdt. Om klassesamfunnet.

I begynnelsen var målgruppen og fanbasen av naturlige årsaker de unge i forstedene. Men i dag har allmenheten snudd og Kartellen sammenlignes med legendariske pionerer som Latin Kings og Ebba Grøn.

Slippfest!
Albert & Elise har spilt inn nytt album, hvor de spiller låter av Hoola Bandoola Band på norsk. De vakre låtene til Mikael Wiehe og Björn Afzelius i Hoola Bandoola, med hits som Keops pyramid, Jakten på Dailai Lama og Herkules, fremstår på nytt i Albert & Elises musikalske uttrykk. Plata spilles inn Amper Tone Studio i Oslo, med Anne Lise Frøkedal (I Was A King, Harrys Gym) som produsent.

Action The Man, eller Selim Mutic, eller Smuti, er en rapentepenør mer kjent i undergrunn enn overgrunn, mest pga av sine kompromissløse tekster som tar for seg livet sett igjennom hans øyne. Han jobber fortiden med albummet "altfor god form" og er singelaktuell med "evi spaced" på YouTube, itunes Spotify. Han spiller noen låter før Kartellen.

Tidlig på kvelden blir det samtale mellom kritiker, dj og skribent Martin Bjørnersen, Sebbe Staxx i Kartellen og Ståle Holgersen i Albert og Elise om forholdet mellom populærmusikk og politikk.

Djs: Martin Bjørnersen, Eirik Ullebø og Challa

I samarbeid med Musikkmagasinet - Klassekampen.

Til toppen