Søk
Arrangement
Videokunst fra Høstutstillingen 2015 Ingrid Torvund & Gunnar Hall Jensen   Landmark  VideoVideokunsten på Høstutstillingen viser det mangfoldet vi ser innen videokunstfeltet i dag. Det er en stor bredde i uttrykk der dokumentariske, fiktive og poetiske fortellinger kommer fram side om side. Kunstnerne står med begge beina plantet i vår felles visuelle kultur og vender kameraet mot de sosiale, politiske og estetiske spørsmålene som opptar dem. Noen vender blikket innover mot det personlige og intime. Andre ser ut mot større samfunnsmessige for­ hold som blant annet omhandler kjønnsroller, innvandring, makt og historie.

Høstutstillingen er en plattform for kunstneriske ytringer uavhengig av politisk ståsted, og er åpen for ung og eksperimentell kunst. Alle kan søke Høstutstillingen, og juryen som velger ut deltakerne består av kunstnere. Årets jury består av Vanna Bowles, Beate Petersen, Sara Christensen, Hanne Friis, Per Kristian Nygård og Thomas Sæverud.

Høstutstillingen har i år valgt å sende ut to utvalgte videoverk rundt om i landet. Videoverkene er When I go out I bleed magic (2015) av Ingrid Torvund og Gunnar Goes Wabi­Sabi (2014) av Gunnar Hall Jensen.

WHEN I GO OUT I BLEED MAGIC (2015) – INGRID TORVUND
Handlingen i Torvunds nye film, som har tittelen When I go out I bleed magic, kan ses som en forløper til filmen Magic Blood Machine (2011). Mysterier, liv, død og gjenfødelse utfolder seg i tre sammenhengende scener, spilt av Torvund og forsterket av håndlagde kostymer og fortryllende lo­fi effekter.

Torvund sier: “Det meste av opptakene er gjort i Kviteseid i Telemark hvor jeg vokste opp. Vest­Telemark er kjent for folkemusikk, treskjæring, eventyr og gamle kirker, og hedenske og kristne symboler står side om side. Drager, engler, kors og demoner, troll og snakkende dyr er alle representert innenfor denne tradisjonen, og dette fascinerte meg veldig under oppveksten. Jeg samarbeidet med Jonas Mailand om filmen, han er ansvarlig for kameraarbeid og hjalp også til med storyboard og idéutvikling. Musikken er laget av komponist Jan Erik Mikalsen.”

GUNNAR GOES WABI­SABI (2014) – GUNNAR HALL JENSEN
Dypt inne i den norske fjellheimen sitter Gunnar alene med blødende magesår i sin gamle campingvogn og skjønner at han går i oppløsning. For å kunne leve med denne innsikten, bestemmer han seg for å bygge et japansk tehus inne i skogen. Gunnar er besatt av en Zen filosofi med navnet “Wabi­Sabi”, som skal minne en om at livet er ufullstendig, tilfeldig og forgjengelig, og han vil bygge tehuset ut fra disse innsiktene. Dårlige materialer, skjeve vinkler og ingen symmetri. Livet som det er.
I små audio­visuelle dikt, Wabi­Sabi dikt, ser vi fragmenter av hva som skjer der inne skogen.

Til toppen