Søk
Arrangement
Plattform: Samtale mellom Moyra Davey og Martin Clark   Sal I - IV  Kunstnersamtale


«Hemlock Forest» er den første utstillingen i Skandinavia med den New York-baserte, kanadiske kunstneren Moyra Davey. I forbindelse med åpningen av utstillingen arrangeres det en kunstnersamtale med kunstneren og Bergen Kunsthalls direktør Martin Clark.

Mange av Davey sine arbeider fokuserer på det hverdagslige og hennes eget liv – som fotograf og filmskaper, og som en ivrig og reflektert leser og skribent. Etter å ha først arbeidet med fotografi, har hun i de senere år utviklet en serie essayistiske filmarbeider som fletter personlige fortellinger sammen med engasjerte lesninger av utvalgte forfattere, kunstnere og tekster.
Tittelen på utstillingen er hentet fra Daveys nyeste film «Hemlock Forest» som har premiere ved Bergen Kunsthall og er en co-produksjon mellom Bergen Kunsthall og La Biennale de Montreal 2016. Filmen begynner med en kunstner som leter etter et definitivt filmatisk motiv, samtidig som hun reflekterer over følelsen av det å vente på svar fra en fjern kjær og dydene ved et godt dokumentert liv, eller et godt levd ett. Davey undersøker i filmen sine egne filmatiske strategier i lys av arbeidet til den innflytelsesrike franske filmskaperen Chantal Akerman. Under innspillingen av Hemlock Forest tok Akerman sitt eget liv. Filmskaperens uventede død overtok snart Daveys fokus i filmen og ansporet henne til å utforske Akermans og sin egen historie, samt universelle temaer som tvang, kreativitet, liv og tap.

Martin Clark har vært direktør ved Bergen Kunsthall siden 2013, tidligere har han jobbet som Artistic Director ved Tate St. Ives siden 2007, hvor han har utviklet et anerkjent og sterkt kunstnerisk utstillingsprogram. Han er utdannet ved the Royal College of Art, London, og har tidligere vært kurator ved Arnolfini, Bristol (2004-7), og Herbert Read Gallery , Kent Institute of Art and Design (2001-4). Han har gitt ut en rekke essays og artikler og er publisert i blant annet Frieze, Flash Art, Mousse Magazine og Untitled.

Plattform er et ekstratilbud der Bergen Kunsthall tilbyr sine besøkende presentasjoner, foredrag og debatter med noen av samtidens fremste kuratorer og teoretikere på samtidskunstscenen.

29.oktober 2016 kl 14:00
Gratis inngang

Til toppen