Søk
Arrangement
Borealis - en festival for eksperimentell musikk The world is shit. Why do we do this?   Upstairs  Borealis, Kunstnersamtale


Kan eksperimentell musikk – gjennom aktivisme, organisering og solidaritet – kreve å være relevant i en stadig mer deprimerende post Brexit/post Trump-verden?

Gratis inngang!
Varighet: 90 min

Okkyung Lee, cellist
Monika Zyla, journalist
David Helbich, komponist
Peter Margasak, journalist

Mot en kulisse av borgerkriger og flyktningkriser har verden i løpet av det siste året bivånet en stadig utbredelse av populisme og liberale demokratiers vending mot det politiske høyre. Når så mye er ugjort med hensyn til å demme opp for denne voksende bølgen av intoleranse og undergraving av sivile rettigheter, hva er da hensikten med eksperimentell musikk? I denne paneldebatten vil kunstnere på tvers av Borealisprogrammet diskutere hvordan musikere og komponister responderer på endringer i dagens politiske diskurs, hvordan de strever og/eller lykkes med å respondere på samtidige hendelser, og hvorvidt eksperimentell musikk – gjennom aktivisme, organisering og solidaritet – kan kreve å være relevant i en verden der alternativ politisk engasjement er mer nødvendige enn noensinne.

Til toppen