Søk
Arrangement
Slippfest FETT #3/17 + Shikoswe   Landmark  Boklansering


Tidsskriftet Fett slipper årets tredje nummer 12.09.17 Det blir debatt om moderskap og musikk med Shikoswe, og deilig feministisk stemning. Kom og feire valgseieren eller slukk sorgene på Landmark!
I dette nummeret av Fett utforsker vi ulike forestillinger om moderskap, hva det vil si å være/ha en mor og måtene våre forventninger til morsrollen er i endring – og hva som forblir det samme. I nummeret finner du tekster om alt fra graviditetsdiskriminering til frivillig barnløshet til feministisk adopsjonskritikk; tekster som tilnærmer seg moderskapet i litteraturen, kunsten og (skrekk)filmen så vel som i politikk og arbeidsliv. Hvordan er det å drive med risikabel politisk aktivisme som mor? Hvordan er det å bli mor når du må undertegne fødselsattesten som «far»? Hvordan er det å vokse opp til å bli noe helt annet enn moren din så for seg? Og hvorfor spør vi fortsatt kvinner om hvorfor de ikke får barn?

Vi inviterer til debatt om morsrollen anno 2017: Hvordan påvirker økt likestilling i arbeidslivet morsrollen? Kan mødre oppnå en tilfredsstillende balanse mellom karriere og familieliv, slik dagens arbeidsmodell er bygget opp? Skyldes den nedgangen i fødselstall vi ser her til lands at arbeidslivet ikke er tilpasset morsrollen? Og hvordan behandler samfunnet mødre som ikke passer inn i den tradisjonelle "mønsterfamilien", f.eks. enslige mødre, lesbiske mødre, transkvinner som har barn mv.?

Vi er så heldige å ha fått med oss følgende deltakere:

/Mette Løkeland Stai
Som feminist, gynekolog og overlege, PhD, ved Folkehelseinsistuttet har Løkeland Stai flere ganger vist seg som en tydelig stemme i samfunnsdebatten, blant annet som arbortrettsforkjemper i saken om legenes reservasjonsrett. I 2014 ble hun også kåret til Bergens tøffeste jente 2014 av kvinneakvitistene.

/Sunniva Schultze-Florey
Styremedlem og talsperson for feministisk initiativ i Bergen, Sunnia Schultze-Florey er utdannet jurist og har i mange år stått på barrikadene for kvinnesaken og LHBTQ-samfunnet, og ble i 2008 kåret til Årets homopolitiker 2007 og Årets Homofryd av Bergen Gay galle. Hun arbeider som juridisk rådgiver i Bergen kommune.

/Kjell Gunnar Salvanes
Som professor i økonomi ved NHH har Salvanes forsket særlig på arbeidslivsøkonomi, blant annet på hva som forklarer kjønnsforskjellene i topplederstillinger og på effekten av mammapermisjon.

/TBA

/SHIKOSWE
Bergensbaserte Shikoswe har allerede markert seg som en lovende artist, først med debutsingelen "I wanna be right" og deretter med "This here", og hun har allerede rukket å gjeste Øyafestivalen. Musikken beskrives som sjangeroverskridende og drømmende, og med sin særegne stemme leverer hun en musikkopplevelse av de sjeldne. Vi i Fett gleder oss heftig!/

CC 50 kr, 20 års aldersgrense.

Til toppen