Søk
Arrangement
Mount: Young Dreams release concert   Landmark  Konsert


Dører: 21.00
CC: 200,- + avgift
Aldersgrense: 20+ (kontakt for vergeordning)
Mount presenterer: Young Dreams – releasekonsert på Landmark Bergen 15. februar!

Young Dreams er hjertebarnet til Matias Tellez, det bergenske vidunderbarnet som har vært en konstant tilstedeværelse på det norske musikk-kartet siden han var bare 14 år.

Han skapte seg først et navn med en rekke sjarmerende singler og to soloplater mens han ennå var i tenåra. Young Dreams ble først en realitet etter at han forente krefter med sine venner i kretsen rundt det nå nedlagte utestedet Vamoose i Bergen.

Resultatet var et bandprosjekt som er den optimale settingen for Tellez sine bråmodne og übermelodiske tenåringssymfonier. Kort tid etter at Young Dreams slapp sine første singler, ble bandet signert til Modular Recordings i 2011. Debutalbumet «Between Places» fra 2013 høstet strålende omtale i både inn- og utland, og vant da også Spellemannpris i klassen «Indie».

Livet smilte tilsynelatende til Tellez og hans kumpaner. Men i perioden rundt innspillingen av «Between Places», hadde Matias entret det han selv kaller sin «Macaulay Culkin-fase», en periode med mye festing og feil fokus. På toppen av det hele pådro Tellez seg også både kyssesyken, samt en smittsom hjernehinnebetennelse da Young Dreams spilte på en festival i Kroatia. «Waves 2 You» var dermed et langt stykke unne å kunne ferdigstilles.

- Jeg vandret egentlig litt rundt i en slags tåke i et par år. Men jeg jobbet likevel hele tiden med musikk, samme hvor ute og kjøre jeg var. Og selv om jeg forkastet hele den første versjonen av albumet for et par år siden, så er det endelige resultatet noe jeg er veldig stolt av, sier Tellez.

Sammelignet med det nesten naive og søtladne debutalbumet er «Waves 2 You» et veldig annerledes beist. På åpningssporet «Cells» er vokalist Rune Vandaskogs svevende stemme den perfekte indikatoren på hvor vi er på vei hen.

- Da vi lagde debutplaten vår var jeg fortsatt veldig håpefull og nysgjerrig av meg. Sangene på «Waves 2 You» handler stort sett alle om en ting. Det å ha kommet seg dit man ville, og så finne ut at det var ikke det du trodde det skulle bli. «Cells» handler for eksempel om den mytiske, greske figuren Ikaros. Dette oppsummerer egentlig tematikken på skiva ganske godt, ler Tellez.

På resten av albumet leverer Young Dreams øyeblikk på øyeblikk av strålende, melodisk briljanse. Hør bare den solfylte, men lengtende «Wildwind» og den nærmest kubistiske komposisjonen «My Brain On Love».

Men å skulle dissekere «Waves 2 You» låt for låt er nærmest sagt en nytteløs øvelse. Dette er i alle høyeste grad et album som bør nytes som et helhetlig stykke musikk. I en tid hvor streamingtall og one hit wonders dominerer, har Tellez og hans band kommet tilbake fra glemselen med et fullendt album. Et album hvor elementer fra moderne hiphop, 70-talls vestkystpop og barokkens harmonier sameksisterer som om de alltid var ment å gjøre det.

"Waves 2 You" slippes via Blanca Records 12. januar og feires på Landmark 15. februar!

Til toppen