Søk
Arrangement
Live Commission: Maia Urstad + Anton Kats Landmark  Residency


21 - 25 Nov
Upstairs
hver dag 15:00 - 17:00

Til det siste arrangementet i forbindelse med vinterutstillingen «On Circulation» vil kunstnerne Maia Urstad (Bergen, Norge) og Anton Kats (Berlin, Tyskland) kombinere sine felles praksiser knyttet til kommunikasjonsteknologi og interesse for hvordan historier og fortellinger sirkuleres, registreres og arkiveres. Historier om teknologisk utvikling overser vanligvis hvordan, og av hvem, verktøy for kommunikasjon er laget.

Hvordan bestemmer vår til enhver tid tilgjengelige teknologi hvilke stemmer, fortellinger og historier som skal deles? Hvem er det som får mulighet til å designe dette og hvem er det som får bruke det? Hvilke stemmer blir tatt med og hvilke blir utelatt?

Arrangementer:

Konsert: Maia Urstad + ИЛЬИЧ (Anton Kats)
23. nov 20:00 Gratis

En kveld med levende musikk som inkorporerer sekvenser av elektronisk lyd, radiofrekvenser og vrengte opptak.

Mer informasjon her...


Plattform: Om å opprettholde sirkulasjon
24. nov 14:00 Gratis

En undersøkelse av de maktstrukturer som sirkulerer historier og narrativer.
Med Andrea Francke / Wish you’d been here, Anton Kats, Maia Urstad, Emma Wolukau-Wanambwa, og Hannah Gillow-Kloster (Skeivt Arkiv), Bergen.

Mer informasjon her...

Maia Urstad er en kunstner med base i Bergen, som arbeider i krysningen mellom lyd og visuell kunst. Hun var medlem av ska / new-wave-gruppen 'Program 81', som ga ut 4 plater og turnerte mellom 1979-84. Teknologisk utvikling og kommunikasjonsteknologi er fremtredende tema i prosjektene hennes. Hun bruker radio som et viktig lydlig, visuelt og konseptuelt element når hun kommenterer den nåværende teknologienes midlertidige natur, og undersøker hvilke spor og historier vi legger igjen når nye oppfinnelser blir del av våre daglige liv. I 2017 ble hun utnevnt som City Sound Artist of Bonn, og gjennom hele 2018 stiller hun ut "Time-Tone-Passages", en 40-kanals stedsspesifikk lydinstallasjon basert på materiale fra radioarkivet Deutsche Welle, Tyskland. Hun er del av det internasjonale lydkunstkollektivet Freq_out, kuratert av CM von Hausswolff, og hun var også en av grunnleggerne av Lydgalleriet, Bergen.

Anton Kats er en kunstner, musiker og danser født i Ukraina, men nå basert i Berlin, Tyskland. Hans praksis springer ut fra uformelle hverdagslige relasjoner, knyttet til det å vokse opp i et pulserende nabolag i Kherson, Ukraina, og videre gjennom en form for identitetssøking mot Europa. Kats utforsker radiomediet gjennom konseptene 'narrowcast' og 'concrete listening', og er opptatt av selvorganisering og selvlæring. Hans prosjekter tar ofte form av samarbeidsintervensjoner, installasjoner og soniske skulpturer, forestillinger, læringssteder og offentlige programmer. Hans arbeid har vært presentert på arenaer som Serpentine Galleries, Tate, Victoria & Albert Museum, The Showroom Gallery, London, samt dokumenta 14 i Athen og Kassel.

Del av en rekke av høstens bestillingsverk tar for seg feministiske organisasjonspraksiser og kommunikasjonsmetoder - samt de strukturer som underbygger disse: 'Who's doing the washing up?'

Supported by Re-Imagine Europe, co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union.


Til toppen