Søk
Arrangement
Utmark Filmvisning: Milford Graves Full Mantis   Landmark  Film


I påvente av neste konsertsesong i 2019, viser vi denne vinteren den kritikerroste dokumentaren om den amerikanske perkusjonisten Milford Graves: Milford Graves Full Mantis

Billetter: 50,- / 35,-
Billetter kjøpes i døren
Gratis for medlemmer

Les mer om Milford Graves Full Mantis her, en kritikerrost dokumentar om den amerikanske perkusjonisten Milford Graves.

Utmark er Bergen Kunsthall's egen konsertserie, hvor vi presenterer et vidt spenn av artister innenfor den alternative, utfordrende og utforskende musikken – på siden av den etablerte hovedstrømmen.

A sonic-visual ode to the ineffable magic of inspired and
gracious living.
- Thurston Moore

I påvente av neste konsertsesong for Utmark i 2019, viser vi denne vinteren en ny kritikerrost dokumentarfilm om den amerikanske perkusjonisten Milford Graves.

Få med deg den Norgespremieren på MILFORD GRAVES FULL MANTIS, den første helaftens portrettfilmen om Milford Graves. Filmen utforsker hans kaleidoskopiske kreativitet og utrettelige nysgjerrighet.

Graves har spilt over hele verden siden 1964, både som soloartist og i større ensembler med legender som Albert Ayler, Giuseppi Logan og Sonny Sharrock. Han regnes blant pionerene innen den amerikanske avantgardejazzen, og er fremdeles i dag blant de mest innflytelsesrike aktørene på denne scenen, som stadig som bidrar til å utvikle kunstarten.

Filmen tar betrakteren med på en reise gjennom kunstnerens frodige hage og rikt dekorerte hjem, videre inn i hans dojo i bakgården hvor han bedriver kampsport, samt laboratoriet i kjelleren. Alt sammen bare noen kvartaler unna der han vokste opp i South Jamaica, Queens.

Graves forteller historier om oppdagelse, kamp og overlevelse. Han reflekterer over essensen av swing, og aktiverer elektroniske stetoskoper i sitt kjellerlaboratorium for å kunne prosessere lyden av sitt eget hjerte. Vi følger han også på reiser til Japan der han spiller på en skole for barn med autisme.

I stadige vekslinger mellom fortid og nåtid, vever filmen sammen ulike glimt og intime innblikk i kunstnerens komplekse ”kosmologi”, med dokumentasjon av forrykende opptredener fra hele verden. MILFORD GRAVES FULL MANTIS er en filmopplevelse full av flyt, polyrytmikk og intensitet – og rommer slik essensen av Graves’ egen musikk.

Jake Meginsky / Regsissør
Neil Young / Co- Regsissør

Til toppen