Søk
Arrangement
Landmark Bergen Kunsthall Om feministisk organisering og motstand – en workshop med Petra Bauer   Landmark  Seminar


OM FEMINISTISK ORGANISERING OG MOTSTAND –
EN WORKSHOP MED PETRA BAUER

Bergen Kunsthall inviterer til en workshop med kunstneren og filmskaperen Petra Bauer, der vi vil undersøke filmkunsten som en politisk praksis og se på strategier for feministisk organisering. Gjennom å utveksle ideer og stille spørsmål, diskutere og betrakte, vil vi i fellesskap sette fokus på nøkkelspørsmål om kampene vi kjemper, alliansene vi bygger og, ikke minst, maktstrukturene som bør demonteres og erstattes. Dette ettermiddagsarrangementet vil ta utgangspunkt i Bauers arbeid og prosjekter, som filmen "Sisters!" der hun samarbeidet med Southall Black Sisters, filmen "Workers!" som hun laget i samarbeid med Scot-pep, og k.ö.k (Kvinnor Önsker Kollektivitet - Women Desire Collectivity).

Inspirert av formatet til Women´s Workshops, organisert av kulturkritikeren, forfatteren og det lesbiske ikonet, Jill Johnston, i Evergreen State College i 1974, hvor bare kvinner kunne delta, vil Petra Bauers workshop fokusere på samtidens kunstneriske praksis og vår tids gjeldende realiteter for kvinnebevegelsen. Workshopen vil være åpen for dem som identifiserer seg som motkjempere av patriarkatet og/eller de hetero-normative og koloniale maktsystemene dette representerer.

Som en av Sveriges mest fremtredende kunstnere, har Petra Bauer gjennom mange år avdekket den mektige arven, men også realitetene, til feministiske bevegelsen gjennom sin interesse for filmmediet. Som et politisk verktøy bruker hun film til å utfordre moderne sosiale og politiske hendelser og prosesser. Hun er kunstner, filmskaper og professor i kunst ved Kungliga Konsthögskolan i Stockholm.

Workshopen er gratis, men antall plasser er begrenset, så PÅMELDING ER NØDVENDIG.
Send en epost til Maria Rusinovskaya for å melde deg på.

The workshop is a part of Re-Imagine Europe, co-funded by the Creative Europe programme of the European Union.
Workshopen er en del av Re-Imagine Europe , delfinansiert av Kreativt Europa-programmet til EU.

Til toppen