Søk
Arrangement
Bruce McClure + Greg Pope   Landmark  Klubb


Midt mellom de sju fjell, i ruskevær og regn, i byen hvor det aldri er stille, arrangerer PNEK og Lydgalleriet en unik konsert med bruk av film/celluloid som utgangspunkt.
Billetter: TBA

BRUCE MCCLURE (USA)
Pie Pellicane Jesu Dominae: And After Several Rapid Strokes of Their Wings

Bruce McClure har i flere år spilt i kinoer, festivaler og museer i USA og Europa. Hans forestillinger er en utfordring for sanseapparatet, fordi den beveger seg på grensen av hva den menneskelige hjerne klarer (og ikke klarer!) å oppfatte av lyd og bilde som produseres gjennom bruk av 16mm filmframvisere, filmloops og gitarpedaler. Arbeidene hans synliggjør selve essensen av celluloidfilm og mekanikken som benyttes for å vise den fram. Filmloops dyppet i forskjellige oppløsninger og spilt av i minimalt usynkrone hastigheter, kombinert med et optisk lydspor for å lage en fysisk svært intens opplevelse.

GREG POPE (UK)
Light Trap

Greg Pope startet 8mm filmkollektivet Situation Cinema i Brighton på siste del av åttitallet, som senere utviklet seg til Loophole Cinema i London (1989-99). De siste årene har han bodd i Oslo hvor han jobber og underviser film og kunst. I “Light Trap” benyttes fire lett modifiserte 16mm framvisere som plasseres i hvert sitt hjørne av et røykfylt rom. Hver av dem starter med en ueksponert filmsløyfe som i løpet av konserten utsettes for hardhendt behandling av maskinisten. Dermed utvikler forestillingen seg sakte til et inferno av lyd og lyd, der alt relaterer seg til enkle mekaniske prinsipper. I Bergen blir det John Hegre som skal mikse lyden live.

Forestillingen er en brutal hommage til Anthony McCall’s mesterverk “Light describing a cone” fra 1973.

Etter konserten i Bergen spiller Bruce McClure solo på Filmens Hus/Cinemateket i Oslo (14.nov).

Turnéen er et samarbeidsprosjekt mellom PNEK, Lydgalleriet, Atelier Nord, TEKS og Cinemateket i Oslo.

Til toppen