Søk
Arrangement
Plattform: Vlatka Horvat   Landmark  Klubb


Vårprogrammet åpner med den kroatiske kunstneren Vlatka Horvat i prosjektrommet NO.5. Før åpningen blir det artist-talk med kunsteren på Landmark.
Gratis inngang!

Utstillingen i NO.5 er hennes første solopresentasjon i Europa. For utstillingen vil Horvat vise en større installasjon som blant annet inneholder et deformert fotballmål fra Varden Idrettsanlegg i Fyllingsdalen, samt en serie med fotografi- og papirarbeider. Med en innarbeidet kunstnerisk strategi, der metoden innebærer å plukke fra hverandre det eksisterende; skjære bort, brette/bøye eller flette sammen fotografiske, tekstlige eller fysiske elementer, skaper hun nye og fiktive muligheter for forholdet mellom rom, kropp og objekt.


Live stream fra kl 18:30

--

Vlatka Horvat (f 1974) er født i Cacovec, Kroatia, men bor og arbeider i New York. Hun fullførte sin PhD fra Roehampton University, London, i 2009, men har siden 2003 stilt ut ved en rekke visningssteder verden over. I 2008 stilte hun bl a ut ved Battersea Arts Centre i London, før hun i 2009 deltok ved Istanbulbiennialen med prosjektet For Example. I løpet av 2010 har hun vært del av flere samarbeidsprosjekter, f eks med Tim Etchells i Over the Table, ved Aichitriennalen i Nagoya, Japan. Utstillingen i Bergen Kunsthall er hennes første solopresentasjon i Europa.

Til toppen