Søk
Arrangement
Slippfest på FETT   Landmark  Klubb


Med DOKTOR KOSMOS og Albert og Elise+ debatt om pop og politikk!
Fett feirer kvinnedagen med konsert med selveste Doktor Kosmos fra Stockholm. Før konserten blir det debatt om musikk og politikk i samarbeid med med Studentersamfunnet. Og Bergen filmklubb viser filmen Teeth kl.17.00

Innledere:
Arild Linneberg, professor i litteraturvitenskap, uib
Eirik Kydland, redaktør i musikkbladet ENO
Uje Brandelius, vokalist i Doktor Kosmos og pressetalsmann for Vänsterpartiet
Lars Vaular. artist.
Annlaug Børsheim, artist.

Politisk pop:
“Mixing pop and politics, he asks me what the use is I offer him embarrassment and my usual excuses While looking down the corridor, out to where the van is waiting I´m looking for the Great Leap Forwards” Billy Bragg.

Er det bare den engelske sosialisten Billy Bragg som synes det kan være pinlig å blande pop og politikk? Er det tilfeldig at Billy Bragg er sosialist? Og hvorfor knyttes politisk pop stadig opp mot venstresiden? Er høyresidas pappajenter opptatt med å studere økonomi, mens venstresidas hippiebarn ikke har annet å gjøre på enn å spille gitar?

Tema for kveldens andre samtale er politisk kultur generelt og feministisk kultur spesielt. Tidsskriftet Fett – som jevnlig kritiseres for å være et venstrevridd tidsskrift – trykket i 2010 en rekke artikler som problematiserte høyre- og venstresidens ulike definisjoner av- og tilnærminger til feministbegrepet. For er det med feminismen som med pop-musikken, at du må være venstreradikal for å blande den med generelle politiske spørsmål? Og er det et problem at en stor del av den feministiske kulturen, som for eksempel Fett, har sterke bånd til venstresiden av det politiske spektrum?

Og hvor effektivt er egentlig popmusikk og annen underholdning når det kommer til å spre ideologiske og politiske budskap? Har den populærkulturelle offentligheten plass til politikken?

Dette møtet er en del av 8. Mars feiringen på Landmark. Før møtet viser Bergen Filmklubb den feministiske komedien ”Teeth”.

Møtelder: Siri Fløgstad Svensson

Til toppen